شیوع اضافه وزن ودیابت در استان اصفهان بالاتر از میانگین کشوری است

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،کمال حیدری معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نشست خبری با بیان اینکه چاقی و اضافه وزن خطر ابتلا به دیابت،پرفشاری خون ،چربی خون و سرطان را افزایش می دهد،  در باره  کنترل و پیشگیری از چاقی با تغذیه سالم گفت: امروزه بیماری های غیر واگیر مهمترین علت مرگ و میر در کشور به شمار می روند،بطوریکه تقریبا 76 درصد بیماری ها در ایران به بیماری های غیر واگیر اختصاص دارد.

وی  با اشاره به اینکه تغذیه نامناسب،مصرف کم میوه و سبزی و تحرک ناکافی از مهمترین عوامل ابتلا به بیماری های غیر واگیر به شمار می روند افزود : تغذیه و الگوی غذایی نامناسب  بیشترین علت اضافه وزن و چاقی ،بیماری های قلبی و عروقی ،دیابت و انواع سرطان هاست.

به گفته ی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان طبق نتایج آخرین تحقیقات  در افراد بالای 25 سال در سال 2016 شیوع دیابت در کل کشور 9.5 درصد و در استان اصفهان 11.6 درصد ،شیوع فشار خون بالا درکل کشور 27 درصد و در استان اصفهان 25.4 درصد ،شیوع اضافه وزن و چاقی در کل کشور 59.3 درصد و در استان اصفهان 61.3 درصد است که این آمار  نوعی  هشدار برای مردم و مسولان بهداشت استان است.

حیدری تصریح کرد:با توجه به ضرورت تداوم و استمرار اطلاع رسانی به گروه های خاص و عموم جامعه  در این زمینه ، هرساله  بسیج کشوری با عنوان بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه صحیح برگزار و امسال نیز این بسیج  با عنوان پویش ملی "چاقی تهدید امروز و فردا،مراقب باشید"  با هدف افزایش مصرف میوه ،سبزی وحبوبات و همچنین افزایش تحرک بدنی از 14 تا 30 دی ماه در سراسر کشور و همزمان در استان اصفهان برگزار می شود.

وی گفت : راهبرد های  اصلی در اجرای این برنامه ،آموزش همگانی ثمربخش،آموزش گروه های خاص و موثر بر فرهنگ و سواد تغذیه با همکاری های درون بخشی و بین بخشی است از این رو به همکاری سایر سازمان ها و نهاد ها نیز در اجرای هرچه بهتر این بسیج ملی  احتیاج است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود : انجام  مطالعات میدانی و شناسایی عوامل و مشکلات اثرگزار بر سلامت تغذیه ای  در استان در خصوص بیماری های غیر واگیر ، برگزاری کارگاه های آموزشی برای کارشناسان تغذیه پزشکان ،مراقبین سلامت  وبهورزان با موضوع تغذیه ،برگزاری جلسات آموزشی گروهی جهت همه ی  گروه های سنی و گروه های آسیب پذیر با حضور کارشناسان تغذیه، برنامه ریزی جهت بهبود وضعیت تغذیه  در مراکز عمومی و جمعی و در صنایع وکارخانه ها، استفاده از فضای مجازی و برگزاری همایش ها و جشنواره های غذا از جمله فعالیت های واحد بهبود تغذیه برای استان اصفهان است.

حیدری با بیان اینکه مراقب و پیشگیری از چاقی باید از دوران جنینی آغاز شود  تصریح کرد : با افزایش سطح آگاهی در همه گروه های جامعه می توانیم از ابتلا به تعداد زیادی از بیماری های مرتبط با اضافه وزن جلوگیری کنیم.

 

انتهای پیام/م

 شیوع اضافه وزن در اصفهان