ایمن سازی بالغ ۱۰ میلیون نوبت سر دام سبک و سنگین علیه انواع بیماری‌ها در آذربایجان غربی

 به گزارش  خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از ارومیه؛ کامیار داهیم مدیر کل دامپزشکی استان با اشاره به کنترل و پیشگیری از شیوع بیماریهای دامی گفت: در راستاي کنترل و پیشگیری و  مبارزه با بيماريهاي دامي و مشترك بين انسان و دام و پيشگيري از بروز بيماری هاي واگير دار و غير واگيردار  دامی با استناد به نتایج حاصل از ثبت روزانه اطلاعات بیماری های دامی در سامانه پایش و مراقبت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور به منظور پیشگیری از تلفات  و كاهش خسارات  و ضايعات دامي ناشي از ابتلاء به  انواع  بيماريهای   دامی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی  با برنامه ریزی منسجم و با استفاده از توان بخش دولتی و  غیر دولتی  و با نظارت کارشناسان شبکه های دامپزشکی طی 9 ماهه سال 96 تعداد 8 میلیون 54 هزار و 500 نوبت سر دام  سبک و سنگین را بر علیه بیماریهای واگیردار  و قابل انتقال بین انسان و دام  با استفاده از مایه کوبی  ایمن سازی نموده است   وی  همچنین گفت : در راستای کنترل و پیشگیری از بیماریهای غیر وگیر دار  دام تعداد 2 میلیون 187 هزار و 949 نوبت سر دام تا کنون مایه کوبی شده اند که در  مجموع تعداد 10 میلیون 242 هزار و 449 نوبت سر دام سنگین و سبک  در استان آذربایجان غربی بر علیه انواع بیماریها ایمن سازی شده اند .

وی با اشاره به اینکه اداره کل دامپزشکی  استان آذربایجان غربی در بحث  پيشگيری و مبارزه با بيماري‌های دامی جرء استانهای مطرح در کشور می باشد، از کاهش چشمگیر  کانون های بیماری واگیر و مشترک بین انسان و دام در سطح استان خبر داد و  گفت: در راستای شناسایی دامهای مبتلا به بیماریهای مشترک تب مالت و مشمشه طی 9 ماهه سال 96 بالغ بر 26  هزار راس دام مورد تست سل و برو سلوز  و تست مالئین ( مشمشه)  در استان آذربایجان غربی قرار گرفته اند که از این تعداد 25 هزار و 300راس دام  گاو می باشد که تعداد 44 راس دام مثبت تشخیص داد شده  و کشتار شده اند و تعداد 558 واحد اپیدمیولوژیک تحت پوشش عملیات تست سل و بروسلوز و مشمشه  در سطح استان قرار گرفته اند. 

 داهیم  همچنین از کنترل بیماری مشترک هاری در جمعیت سگ‌ها،  در استان آذربایجان غربی خبر داد و  گفت: به منظور کنترل و مبارزه با این بیماری همه ساله با توجه به دستورالعمل اجرایی مبارزه با بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور سگ‌های صاحب‌دار با همکاری بخش  دولتی و غیردولتی مورد واکسیناسیون و قلاده‌گذاری قرار می گیرند.

وی با بیان اینکه مهمترین روش پیشگیری از این بیماری واکسیناسیون میباشد، گفت: به منظور کنترل و مبارزه با این بیماری، از ابتدای سال 96 تاکنون تعداد 19 هزار و 586  قلاده سگ صاحبدار در مقابل این بیماری ایمن سازی شده اند

وی با اشاره به اینکه در نتیجه تلاش های همکاران در زمینه کنترل بیماری تب برفکی و پایش و مراقبت بیماریهای واگیر دامی گفت:  طی 9 ماهه سال 96 تعداد 2 میلیون 800 هزار  راس دام سبک و سنگین نیز  در دو فاز بهاره و پاییزه در استان آذربایجان غربی بر علیه بیماری تب برفکی ایمن سازی شده اند.

انتهای پیام/ح

ایمن سازی دام های آذربایجان غربی برعلیه بیماری های واگیر وغیر واگیر