طرز تهیه سه نوع سس پرکاربرد

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  سس بشامل یکی دیگر از سس های پایه شش گانه است . این سس که پایه بسیاری از سس های دیگر است بسیار راحت تهیه شده و بسیار نیز پر کاربرد است .

 

طرز تهیه سه نوع سس پرکاربرد


بیشتر بخوانید:طرز تهیه سالاد بادام زمینی+عکس


مواد لازم :

آرد سفید 10 گرم
کره 10 گرم
شیر 200 میلی لیتر
پیاز 1 عدد کوچک
برگ بو 1 عدد
نمک وفلفل به میزان لازم
طرز تهیه سه نوع سس پرکاربردطرز تهیه:

برای تهیه شیر طعم دار برگ بو را با میخک به پیاز وصل کرده و داخل شیر قرار میدهیم . شیر را حرارت داده تا جوش آمده و از روی حرارت بر میداریم .


آرد را در کره تفت داده تا رنگ آن عوض نشود . توجه کنید که برای تهیه سس بشامل از white roux استفاده میکنیم .

سپس شیر طعم دار را که گرم است آرام آرام به کره و آرد روی حرارت اضافه کرده هم میزنیم تا آرد در شیر باز شود . کمی حرارت داده تا سس کمی غلیظ شود .

نمک فلفل (ترجیحا فلفل سفید) به سس اضافه کنید . سس آماده است و میتوانید از این سس به صورت مستقل و یا به عنوان پایه سایر سس ها استفاده کنید.
نکات :

توجه کنید که این دستور بر طبق متد فرانسوی است . میتوانید از مزه دار کردن شیر بگذرید و کار را راحت تر انجام دهید . به این معنی که تنها شیر را گرم کنید و پس از کمی خنک شدن ادامه مراحل را انجام دهید .

مواد لازم:

پنیر پارمزان 2 قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ 1 عدد
خامه 2 قاشق غذاخوری
سس بشامل 1 پیمانه
طرز تهیه سه نوع سس پرکاربرد

طرز تهیه سه نوع سس پرکاربرد


طرز تهیه سس بشامل بسیار لذیذ:

سس بشامل را تهیه کرده . در کاسه ای کوچک زرده را با خامه مخلوط کرده و با چنگال هم میزنیم . مخلوط را آرام به سس روی حرارت اضافه کرده هم زده و در آخر پنیر پارمژان رنده شده را به سس اضافه کرده و از روی حرارت بر میداریم .

در زبان فرانسه به ترکیب زرده و خامه که به سس اضافه میشود liaison میگویند .

این سس یکی از زیر مجموعه های سس های مادر و البته یکی از مهمترین آنها یعنی زیر مجموعه سس بشامل است . این سس خوشمزه میتواند همراه بسیاری از غذاهای گوشتی سرو شود.

مواد لازم:

کره از دوغ 100 میلی لیتر
زرده تخم مرغ 1 عدد
فلفل 6 عدد
آب 2 قاشق غذاخوری
سرکه سفید 2 قاشق غذاخوری
آب لیمو تازه 1 قاشق غذاخوری
نمک وفلفل به میزان لازم
طرز تهیه سه نوع سس پرکاربرد

طرز تهیه سه نوع سس پرکاربرد


طرز تهیه:

دانه فلفل را در سرکه حرارت داده تا سرکه نصف شود .
آب را اضافه کرده کمی حرارت داده و از روی حرارت بر میداریم .

این ترکیب را صاف کرده و مایع آن را به زرده اضافه کرده و روی حرارت غیر مستقیم(بخار آب) به مدت 1 دقیقه با همزن دستی تند میزنیم .
سپس از روی بخار برداشته و کره آب شده و دوغ گرفته را که حرارت آن زیاد بالا هم نباشد را به زرده آرام آرام اضافه کرده و با هم زن دستی تند میزنیم تا سس شکل بگیرد .


در آخر آب لیمو و نمک و فلفل را به سس افزوده و از سس استفاده میکنیم .


نکات :

توجه کنید که این سس قابل نگهداری در یخچال نیست و پس از تهیه حداکثر تا ۲ ساعت باید مورد استفاده قرار گیرد .


کره دوغ گرفته کره ای است که روی حرارت آرام قرار داده ایم و کف سفید روی آن را جمع نموده ایم.


سس هلندیز یکی از ۶ سس پایه است که در بسیاری از غذا ها کاربرد دارد . تهیه این سس آسان است اما دقت و نکات خود را دارد  این سس در آشپزی فرنگی کاربرد بسیار زیادی دارد.

منبع:سایت دو نفره

انتهای پیام/