رئیس سازمان امور عشایر ایران:
۵۵ درصد از عشایر کشور آب شرب سالم دارند

۵۵ درصد از عشایر کشور آب شرب سالم دارندبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان،کرم علی قندالی شامگاه پنجشنبه در جمع خبرنگاران، گفت: جامعه عشایری به‌عنوان مولد و کم‌توقع و با پتانسیل و ظرفیت بالایی در کشور به‌عنوان جامعه سوم مطرح است.

وی با بیان اینکه جامعه عشایری در کشور یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد، اظهار کرد: جامعه عشایری ۲۰۰ هزار و ۱۳ هزار نفر خانوار و ۲۳ میلیون واحد دامی سبک و سنگین دارد.

رئیس سازمان امور عشایر ایران  بابیان اینکه تنها ۲ درصد از جمعیت  کشور را عشایر تشکیل می دهند، افزود: بااین‌وجود جمعیت عشایری کشور دارای ظرفیت‌های بالایی درزمینهٔ تولید فرآورده های دامی هستند که باید استفاده بهینه از این ظرفیت‌های صورت بگیرد.

قندالی توجه به توانمندی و ظرفیت عشایر در  حوزه‌های مختلف می‌تواند نقش مهمی در رفع نیازهای غذایی کشور داشته باشد، گفت: در برخی از جاها غفلت کرده و تعریف درستی از فعالیت‌های مربوط به عشایر تعریف نکرده‌ایم.

وی ادامه داد: در صورت توجه به ظرفیت‌های موجود در بین جمعیت عشایری کشور، بخش مهمی از نیاز کشور به فرآورده های دامی رفع می‌شود و باید تلاش کنیم از فرصت‌های موجود در این بخش استفاده جامع صورت بگیرد.

رئیس سازمان عشایر ایران  بابیان اینکه عشایر بزرگ‌ترین سرمایه کشور هستند، گفت: عشایر یک جمعیت مولد و کم‌توقع و کم‌هزینه هستند و همواره نقش مهم و تأثیرگذاری درزمینهٔ تولید فرآورده های دامی داشته‌اند.

قند الی افزود: بانوان عشایر ایران ظرفیت بسیار بالایی درزمینهٔ تولیدات صنایع دستی دارند و در حال حاضر ۳۵ درصد صنایع‌دستی کشور توسط  عشایر تولید می‌شوند.

وی  بابیان اینکه عشایر طی تاریخ همواره درصحنه مختلف دفاع از تمامیت ارضی ایران درصحنه حضور داشتند، گفت: در کجای دنیا می‌توان مردمی پیدا کرد که به‌صورت خودجوش در سطح کشور حضور دارند که به لحاظ فرهنگی و به لحاظ کاری پرتلاش هستند و پایگاه‌هایی برای امنیت کشور هستند.

 رئیس سازمان امور عشایر ایران بابیان اینکه سیاست سازمان در کل کشور ساماندهی به کوچ و اسکان بخشی از عشایر داوطلب است، افزود: در بحث ساماندهی به کوچ یکی از اهداف جدی ما افزایش بهره‌وری منابع تولید و اشتغال است.

قندالی افزود: بزرگ‌ترین ظرفیت ایجاد برخورداری عشایر از مالیات بر ارزش‌افزوده است که سالانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان از این محل برای توسعه مناطق عشایر تزریق کنیم و طرح‌های موردنیاز را اجرا کنیم.

رئیس سازمان امور عشایر ایران ابراز کرد: زنجیره تولید گوشت قرمز به‌عنوان طرح محوری و برخورداری از صندوق  منابع توسعه ملی در چند سال است که اجرا می‌شود و افزایش تولید درامد و تولید دام است.

قندالی گفت: یکی از پتانسیل‌های بسیار مهم عشایر گردشگری است و نوع زندگی و تنوع فراورده‌های لبنی کارگروه تشکیل عشایری صنایع‌دستی را مصوب کردیم و برای اجرا در استان‌ها هم کارگروه تشکیل می‌شد.

وی بابیان اینکه باید زیرساخت‌ها در مناطق عشایری فراهم شود، ابراز کرد: در کل کشور ۶۶ هزار کیلومتر راه عشایری داریم که سالانه مرمت و ترمیم می‌شوند.

رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: طرح‌های آبرسانی و مرمت  آبرسانی برای این مناطق را در سال داریم و مبارزه با پدیده خشک‌سالی طرح‌های خوبی را اجرا می‌کنیم و  در سطح کشور ۵۵ درصد از مردم عشایر آب شرب سالم دارند.

انتهای پیام/ب

صحبت های  رئیس سازمان امور عشایر ایران در زنجان