اجرای طرح تولید مرغ با اندازه استاندارد در لرستان

به گزارش خبرنگار  گروه استان هایباشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ محمدعلی جعفرپور، مدیر امور طیور جهاد کشاورزی لرستان گفت: یکی از برنامه‌های جهاد کشاورزی لرستان در راستای کیفیت بخشی به گوشت مرغ تولید شده در استان، فرهنگسازی تولید و مصرف مرغ سایز است.

وی افزود: منظور از مرغ سایز (استاندارد) مرغی است که در یک دوره پرورشی ۳۵ تا ۴۲ روزه با وزن زنده ۱۶۵۰ تا ۲۳۵۰ گرم و وزن لاشه ۱۲۰۰ تا ۱۸۰۰ گرم تولید شود و به دست مصرف کننده برسد.

مدیر امور طیور جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه سن و وزن مناسب کشتار در لرستان رعایت نمی‌شود، عنوان کرد: در حال حاضر میانگین سن کشتار در لرستان، ۵۲ روز است که این سبب بالارفتن وزن مرغ و کاهش کیفیت لاشه می‌شود، بنابراین در نظر داریم که سن پرورش در واحد‌های مرغ گوشتی را به ۴۲ روز برسانیم. هر چه سن مرغ کمتر باشد، ضایعات و چربی مرغ هم کمتر است از طرفی کیفیت پخت و تردی آن بیشتر می‌شود.

وی بیان کرد: رعایت سن استاندارد کشتار، مزایای اقتصادی فراوانی نیز برای تولیدکنندگان دارد، از این جهت که ضریب تبدیل دان مصرف شده نسبت به گوشت تولید شده کمتر می‌شود و میزان افت لاشه نیز کاهش پیدا می‌کند.

جعفرپور گفت: مردم باید بدانند که مصرف مرغ با وزن بالاتر از حد استاندارد، سبب افزایش بیماری‌های قلبی ـ. عروقی و متابولیکی می‌شود، چون میزان چربی در این مرغ‌ها بالاست و احتمال افزایش بقایای آنتی‌بیوتیک‌ها نیز وجود دارد؛ بنابراین باید از فروشنده بخواهند که مرغ با وزن استاندارد را به آن‌ها تحویل دهد.

وی خاطرنشان کرد: متأسفانه مردم استان نیز در بسیاری از موارد، طالب مرغ‌هایی با وزن بالا هستند و همین سبب می‌شود که تولیدکنندگان هم به سمت تولید مرغ‌هایی با سن و وزن بیشتر از حد استاندارد بروند که این به نفع سلامتی مردم نیست و باید در این زمینه اطلاع‌رسانی و فرهنگسازی لازم انجام گیرد.

انتهای پیام/د

طرح تولید مرغ با اندازه استاندارد در لرستان اجرا می‌شود