تغییرات آب و هوایی؛ عامل کاهش تولید پسته

سید علی حسینی پور معاون فنی جهاد کشاورزی شهرستان اردکان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد گفت: بیش از هفت هزار و پانصد از هکتار از مزارع شهرستان اردکان زیر کشت پسته است که مساحتی بالغ بر شش هزار هکتار آن بارور است و هزار و پانصد هکتار آن به صورت نهال باقی مانده است و بارور نیست.

حسینی پور افزود: متوسط تولید پسته در شهرستان اردکان در سال گذشته حدود هزار و پانصد کیلوگرم بوده است که متاسفانه  بخاطر وضعیت جوی که به وجود آمده است برآورد برداشت پسته امسال ما کمتر از۸۰۰  کیلوگرم است.

وی اظهار داشت: گرم شدن هوا در اسفند ماه باعث شد توانایی رویشی پسته ها زودتر از جوانه های زایشی حرکت کنند و این موضوع نه تنها بر پسته های شهرستان اردکان بلکه برای پسته مزارع سراسر کشور از جمله مزارع پسته رفسنجان ، مروست و ... تاثیر نامطلوبی گذاشت. 

مسئول فنی جهاد کشاورزی اردکان اضافه کرد: بیشتر پسته بومی در شهرستان برداشت می شود که این پسته بومی رقم های مختلفی دارد مثل؛ بادامی، پرنده ای، و پسته های زود رس که در تیرماه آماده می شود, البته پسته های اکبری، کله قوچی، حاج عبداللهی و احمد آقایی نیز از جمله  پسته های صادراتی ما هستند.

حسینی پور گفت: پسته کله قوچی هم به عنوان یکی از پسته های پر تولید در سال های گذشته بوده است که در حال حاضر به علت شرایط  نامناسب  آب و هوایی تولید آن کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه بیشتر پسته های تولیدی شهرستان اردکان جنبه صادراتی به استان ها و کشور دیگر دارد گفت: پسته ی بومی ما  نیز بخاطر کیفیت مغزی و کیفیت رنگی، بیشتر در فرآورده هایی از قبیل؛ بستنی، گز و سوهان استفاده می شود.

انتهای پیام/ غ

تغییرات جوی آب و هوایی عامل کاهش تولید پسته در اردکان