آشپزخانه سلامت؛
بدون مصرف قرص‌های نیروزا بدنتان را عضلانی کنید/ چگونه انرژی بدن را افزایش دهیم؟

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ خورش غوره بادنجان یکی از غذا‌های محلی استان همدان است، خورشتی سرشار از انواع ویتامین‌های A ، C ، E ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۱۲ ، اسید چرب امگا ۳، کربوهیدرات، پروتئین، قند، کلسیم، فسفر، منگنز، سدیم، پتاسیم، آهن، روی (زینک)، مس، سلنیوم، گوگرد، آنتی اکسیدان مانند فیتواسترول، فیبر، منیزیم، اسید فولیک، مالیک، فرمیک، سیتریک و اگزالیک.

برای بررسی خواص خورش غوره بادنجان و اینکه مصرف این خورش برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

بدون مصرف قرص‌های نیروزا بدن خود را عضلانی کنید/ چگونه انرژی بدن را افزایش دهیم؟

مهم‌ترین خواص خورش غوره بادنجان

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص خورش غوره بادنجان اظهار کرد: این خورش پروتئینی فراوان دارد از این رو بدن را عضلانی کرده، انرژی بدن را افزایش می‌دهد و برای ورزشکاران بسیار مفید است.


بیشتر بخوانید: مواد غذایی که انرژی شما را چند برابر می‌کنند


وی درباره خواص دیگر خورش غوره بادنجان بیان کرد: این خورش برای مبتلایان به درد‌های سیاتیکی، کمردرد و بیماری‌های روماتیسمی بسیار مفید است؛ به علت داشتن ویتامین B۱۲، اسید فولیک و آهن تعداد گلبول‌های قرمز خون را افزایش داده، خون ساز بوده و برای مبتلایان به کم‌خونی و افراد لاغر بسیار مناسب است. 

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: خورش غوره بادنجان به علت وجود کلسیم، منیزیم و فسفر استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در افراد جلوگیری می‌کند؛ خورش نقشی مؤثر در بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه دارد و از ابتلای افراد به آلزایمر پیشگیری می‌کند.


بیشتر بخوانید: با ۶ راهکار طبیعی، در کمتر از ۱۵ دقیقه انرژی خود را افزایش دهید


عظمایی تأکید کرد: خورش غوره بادنجان به علت داشتن فیبر موجود تأثیری چشمگیر در بهبود عملکرد روده‌ها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست دارد؛ این خورش به علت وجود ویتامین‌های A ، C، E و فیتواسترول خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.

وی تصریح کرد: خورش غوره بادنجان سرشار از ویتامین C است، بنابراین به جذب بهتر آهن در بدن کمک کرده و به علت داشتن ویتامین‌های A ، C ، E ، گروه ویتامین‌های B و سایر املاح معدنی نقشی مؤثر در طراوت، شادابی و زیبایی پوست و مو دارد.


بیشتر بخوانید: راهکار‌های فوری برای افزایش انرژی و کارایی بدن در طول روز


عظمایی یادآوری کرد: خورش غوره بادنجان بینایی، قوای جنسی و سیستم عصبی را تقویت می‌کند؛ این خورش به علت وجود اسید فولیک و آهن برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است؛ زنان باردار برای تهیه این خورش باید از چند عدد غوره استفاده و از مصرف غوره زیاد پرهیز کنند؛ همچنین تأثیری چشمگیر در کنترل قند، فشار و چربی خون دارد.

 

بدون مصرف قرص‌های نیروزا بدن خود را عضلانی کنید/ چگونه انرژی بدن را افزایش دهیم؟

مواد لازم برای تهیه خورش غوره بادنجان (پنج تا ۶ نفر)

بادنجان                                                                     چهار عدد
گوشت چرخ‌کرده گوسفندی یا مرغ                     ۶۰۰ گرم
غوره                                                                          یک لیوان
گوجه فرنگی                                                            چهار عدد
پیاز                                                                           یک عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه                                   به مقدار لازم
رب گوجه‌فرنگی محلی                                          یک قاشق غذاخوری
روغن کنجد                                                             به مقدار لازم
آب                                                                            ۲ لیوان

طرز تهیه خورش غوره بادنجان

  • نخست بادنجان‌ها را به خوبی بشویید سپس پوست آنها را بگیرید.
    - بادنجان‌ها را به صورت عمودی برش دهید و مقداری نمک روی آنها بریزید.
    - پس از ۲ ساعت بادنجان‌ها را بشویید تا ماده زردرنگ آنها (سولانین) خارج شود.
    - بادنجان‌ها را با روغن کنجد سرخ کنید.
    - پیاز‌ها را نگینی خرد کنید و با روغن کنجد تفت دهید.
    - گوشت چرخ‌کرده گوسفندی یا مرغ را به پیاز‌های تفت داده شده اضافه کنید.
    - نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، رب گوجه‌فرنگی محلی و گوجه‌فرنگی‌های خُرد شده را هم به سایر مواد بیفزایید.
    - آب را هم به سایر مواد اضافه و صبر کنید تا خورش در حرارت ملایم به خوبی بپزد.
    - در ۱۵ دقیقه پایانی پخت خورش، غوره‌ها را به سایر مواد اضافه کنید.
    - بادنجان‌ها را هم کنار خورش قرار دهید.
    - خورش غوره بادنجان را همراه با نان یا برنج میل کنید.
    - در صورت دسترسی نداشتن به غوره، یک قاشق غذاخوری آبغوره در انتهای پخت به خورش اضافه کنید.

انتهای پیام/