برای نخستین بار در شهرستان باخرز انجام شد:
احیای چاه‌های آب شرب با فن آوری‌های نوین
احیای چاه‌های آب شرب با فن آوری‌های نوینمجید بخشی سرپرست امور آبفار باخرز  در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد گفت: با گذشت زمان و تداوم بهره برداری از چاه‌های آب شرب که دارای لوله جدار فلزی هستند باعث گرفتگی شیار‌های لوله جدار و همچنین مسدود شدن منافذ می‌شود به همین دلایل و به مرور زمان سطح دینامیک آب و به تبع آن مقدار آبدهی چاه‌ها بصورت چشمگیری کاهش می‌یابد.

وی با بیان اینکه اغلب بهره برداران در زمان مواجه با چنین مواردی اقدام به جابجایی چاه و حفر چاه جدید می‌کنند که هزینه‌های آن بالغ بر چندین میلیارد ریال است افزود: در این روش پس از انجام عملیات ویدئومتری وتشخیص مشکلات چاه با روش‌های شیمیایی یا فیزیکی و یا ترکیب این روش‌ها بصورت اجرای پیستون زنی، برس زنی، سمباده زنی و نهایتاً ارسال پالس‌های متناوب گاز نیتروژن  طبق نظر کارشناسان می‌توان نسبت به رسوب زدایی و احیای چاه اقدام نمود.

سرپرست امور آب و فاضلاب روستایی شهرستان باخرز گفت: سیستم ضربه هوای فشرده قادر است در کسری از ثانیه، یک پمپ هوا در کمتر از ۵ میلی ثانیه در فشار ۲۰ تا ۲۰۰ بار، موج بسیار قدرتمندی ایجاد می کند که سبب خرد شدن وجداشدن رسوب از جدار چاه می‌شود.

بخشی افزود: با انجام این اقدامات در تعداد ۵ حلقه چاه آب شرب در مجتمع آبرسانی ارزنه مجموعاً ۲۸ لیتر بر ثانیه به توان آبدهی اضافه شد.

وی خاطرنشان ساخت: هزینه‌ای که برای این روش صرف شده کمتر از ۵ درصد از حفر و تجهیز یک حلقه چاه جدید می‌باشد و امور آبفار باخرز در نظر دارد در گام بعد ۵ حلقه از چاه‌های آب شرب موجود در شهرستان را که با افت دبی مواجه شده اند را با این روش احیا کند.

انتهای پیام//ا.س
 

احیای چاه‌های آب شرب در باخرز