بیش از 45هزار قطعه طیور آلوده به علت آلودگی از چرخه خارج می شوند

امیری  معاون سلامت دامپزشکی استان کرمانشاه در گفتگو با  خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،  گفت: جمعیت  دام در  استان کرمانشاه 3 میلیون  راس  دام سبک و 220 هزار  گاو و گوساله  و 10 میلیون  و 500هزار قطعه  جوجه ریزی در  سال  داریم و  نزدیک  16 هزار  تن آبزی پروری  داریم و 300هزار کلنی  زنبور عسل  داریم.

وی افزود:   وظایف  دامپزشکی از مزرعه  در سفره  در اینجا خود را  نشان می دهد  دامپزشکی از همان  ابتدای پرورش  دام  در مزارع  ساختار ها  و زیر ساخت های  اماکن   دامی  و محل پرورش  دام و طیور  را باید فواصل  و حریم قانونی  را داشته باشند  تا زمانیکه  نظارت  در این عرصه  است  و  در  واقع  از این  فراورده خامی  در  سفره می خواهیم  استفاده کنیم  یکسری  وظایف  بخش عمده  توسط  دامپزشکی  و بخشی  بر عهده ناظرین  بهداشت است.


وی بیان کرد: نزدیک 200 هزار راس  دام در  کشتارگاه ها  ذبح می شوند  و از این تعداد 64 صدم و درصد  از این دام  ها  آلودگی  دارند و باید حذف شوند .

وی ادامه داد:  در حوزه طیور  8 میلیون  و صد هزار  قطعه در طول  سال کشتار  می کنیم که 45 هزار و 120 قطعه  ضبط می شود   که معادل نیم دهم درصد است  و  از چرخه مصرف  خارج می کنیم.

 امیری بیان کرد: اما  در کشتار دام و  طیور زنده در سطح شهر  نظارت بهداشتی صورت نمی گیرد و  خیلی از بیماری  ها از ظاهر دام قابل مشاهده نیست و یکسری از بیماری آلودگی  ها  بعد از ذبح مشاهده می شود  و  در مصرف  آنتی بیوتیک ها  و فاصله کشتار  و پرهیز دارویی رعایت شود بعد ذبح صورت می گیرد.

وی ادامه داد:  خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته  در سطح شهر کرمانشاه  کشتار ها کم شده ولی هنوز جای کار دارد  و با فرهنگسازی افکار عمومی  به سمتی  پیش  برویم  که مردم   به خاطر سلامتی  خود  از این گوشت ها که سابقه و منشا آن مهلوم  نیست پرهیز  کنند.

امیری افزود: با پیگیری انجام  شده  بیش از دو سال  است که تمام آلایش  گوشت بعد از پیش سرد توزیع می شود  همه لیبل دارد و شهروندان  می توانند با خیال راحت  مصرف کنند.

وی ادامه داد: شهروندان هر کجاکه تخلفی می بینند  می توانند با شماره 1512 و  سامانه پیامکی 100010001512  گزارش دهند .

انتهای پیام/ز

  8 میلیون  و صد هزار  قطعه در طول  سال کشتار  طیور  می شود