به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، گوشت قرمز با دارا بودن یک سری مضرات در خود بایستی به حد مورد نیاز مصرف شود، چرا که مصرف بیش از اندازه آن برخی بیماریها را به همراه خواهد داشت. از جمله مشکلات قلبی، عروقی، فشارخون بالا، کلسترول خون و سرطانها از رایجترین این بیماریهاست، به همین خاطر لازم است با آگاهی و شناخت مضرات گوشت قرمز بیش از پیش مواظب سلامتیتان باشید.
طبق مطالعات انجام یافته افرادی که نسبت به دیگران میزانی بیشتر گوشت قرمز مصرف میکنند در معرض چاقی و افزایش وزن قرار دارند. پس برای این که خطر افزایش سریع وزن را از خود دور کنید، برنامه غذاییتان را تغییر دهید.
جالب است بدانید این گوشت سطح انرژی بدن را کاهش میدهد؛ بنابراین توصیه میشود بیشتر میوهها و سبزیجات که موجب افزایش انرژی بدن میشود، مصرف کنید. سبزیجات توانایی باز کردن رگهای خونی ما را دارند و به همین دلیل باعث میشوند اکسیژن به آسانی وارد همه اعضای بدن شود.
بر اساس تحقیقان صورت گرفته اشخاصی که کمتر گوشت قرمز مصرف میکنند در مقایسه با کسانی که بیشتر از این ماده غذایی میخورند، بوی بدنی بهتر دارند.
از دیگر مضرات گوشت قرمز که شاید خیلیها از آن مطلع نباشند، افزایش علائم پیری زودرس است. بههمین خاطر با مصرف میوه و سبزی که باعث افزایش آنتی اکسیدانها و مهار رادیکالهای آزاد میشوند از شر مشکلاتی مانند لکههای تیره و چین و چروک خلاص شوید.
بیشتر بخوانید: بهترین جایگزین برای گوشت قرمز چیست؟
بیشتر بخوانید: خواص بی نظیر گوشت بوقلمون
گوشت قرمز با دارا بودن چربی اشباع شده موجب افزایش فشارخون در فرد میشود؛ اما مصرف کمتر از این گوشت باعث طبیعی شدن فشار خون میشود.
از مهمترین مضرات گوشت قرمز که میتوان به آن اشاره کرد؛ اختلال دستگاه گوارش است. علت این امر پایین بودن فیبر در این ماده غذایی است که موجب میشود فضایی برای غذاهای حاوی فیبر در معده باقی نماند. بههمین خاطر با مصرف میوه و سبزیجات سرشار از فیبر از مشکلاتی مانند یبوست نیز جلوگیری کنید.
از ضررهای دیگر این گوشت افزایش خطر ابتلا به بیماری دیابت است. بر اساس مطالعات دانشگاهی افراد گیاهخوار قندخون و تری گلیسیریدی پایین دارند.
از شایعترین مضرات گوشت قرمز مسئله التهاب زیاد است. گوشت به عنوان یک ماده دیر هضم (حتی در صورت پخت عالی) موجب افزایش آنزیمهای گوارشی میشود. چنان که در سنین پایین گوشت مصرف شود اسید چرب امگا ۶ را در بدن نگه میدارد که این موضوع موجب ایجاد درد و التهاب خواهد شد.
امروزه به خاطر افزایش دادن وزن گاوها از آنتی بیوتیکها و داروهایی متعدد استفاده میشود و همین طور از بیماریهای شایع در میان گاوها جلوگیری میشود. این آنتی بیوتیک بر سلامت انسان تاثیر میگذارند و بدن رفته رفته در برابر دارو از خود مقاومت نشان خواهد داد.
بیشتر بخوانید: فواید گوشت مرغ چیست؟
بیشتر بخوانید: بالا رفتن درجه تب قیمت گوشت قرمز+ فیلم
گوشت قرمز گوسفند و گاو دارای مواد شیمیایی سمی ارگانیکی است که از مهمترین آنها دیوکسین در صدر قرار دارد. این ذره میکروسکوپی از خاکستر دستگاه زباله سوز در علوفههاست که دامها آن را میخورند. بر اساس مطالعاتی که دانشمندان متعدد کردهاند، دیوکسین یک هورمون شیمیایی به شمار میرود که عملکرد سلولهای بدن را مختل میکند و به همین دلیل بروز سرطان را نیز افزایش میدهد. هم چنین بهتر است بدانید که علاوه بر دیوکسین برای گاوهای مزرعه از نور مصنوعی با استفاده از اشعه گاما که توسط کوبالت 60، رادیواکتیو یا یک نور الکتریکی دیگر تولید میگردد، استفاده میشود. به کار بردن نور جهت از بین بردن باکتریهای گوشت قرمز است اما رادیو اکتیو موجب تولید رادیولیتیک در گوشت شده و همین سرطان زا به حساب میآید.
گوشت تولید شده در مزارع تجاری اسیدهای چرب امگا 3 کم و امگا 6 بالایی دارد، همچنین گوشت قرمز کارنیتین دارد و این ماده به وسیله باکتریهای موجود در دستگاه گوارش شکسته میشود. به همین ترتیب با این فرایند کلسترون خون نیز افزایش پیدا میکند. زمانی که کارنیتین شکسته میشود به گاز تبدیل میگردد که با فرآیند دگرگونی در قلب موجب تولید TMAO میشود.
بیشتر بخوانید: جزئیات توزیع مرغ منجمد و گوشت قرمز در بازار
بیماری گاوی انسفالوپاتی اسفنجی شکل (BSE) از طریق مصرف گوشت قرمز به انسان نیز سرایت میکند. اغلب این بیماری در سن بالای ۶۰ بروز پیدا میکند. البته در برخی موارد جوانان را نیز شامل میشود. بیماری جنون گاوی با حمله به مغز انسان به زوال عقل و دیگر آسیبهای مغز که عامل مرگ زودرس هستند، منجر میشود.
ما نمیگوییم گوشت قرمز را به کل حذف کنید، بلکه میگوییم با اطلاع از مضرات گوشت قرمز به میزان کافی از آن مصرف کنید تا زندگی سالمتری داشته باشید.
انتهای پیام/