به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، اسفناج مرجی یکی از غذاهای سنتی رامسر و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، K، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، روی (زینک)، اسیدفولیک، مس، فیبر، سلنیوم، گوگرد، سولفور، کلروفیل و ... است.
برای بررسی خواص اسفناج مرجی رامسر و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص اسفناج مرجی رامسر گفت: این غذا به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.
وی افزود: مقادیر بالای پروتئین در اسفناج مرجی رامسر موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا برای ورزشکاران و مخصوصا بدنسازان بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: درمان پوکی استخوان با آش «هویج و جو» / با غذایی محلی به جنگ سرطان بروید
عظمایی بیان کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: اسفناج مرجی رامسر را میتوان جزو غذاهای رژیمی دانست، زیرا باعث لاغری و تناسب اندام میشود.
عظمایی بیان کرد: فیبر موجود در این غذا موجب بهبود عملکرد روده، دستگاه گوارش و هضم آسان غذا میشود و یبوست را رفع میکند.
وی گفت: اسفناج مرجی رامسر دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است؛ لذا تاثیر چشمگیری در تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و مو دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: از دیگر خواص این غذا میتوان به تقویت دستگاه گوارش، تصفیه خون، رفع خارش و اگزما و کنترل قند، فشار و چربی خون اشاره کرد.
عظمایی افزود: اسفناج مرجی رامسر موجب تقویت بینایی میشود؛ همچنین از آب مروارید (کاتاراکت) و تباهی لکه زرد (ماکولا) پیشگیری میکند.
بیشتر بخوانید: پیشگیری از سکتههای قلبی با «نخودآب اصفهان» / این غذای محلی شما را زیباتر میکند
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این غذا به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتیاکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها، مخصوصا سرطانها محافظت میکند؛ همچنین باعث از بین رفتن سلولهای سرطانی در بدن میشود.
-اسفناج یک کیلو
-عدس ۲۵۰ گرم
-سیر ۴-۳ حبه
-رب انار ترش ۵ قاشق غذاخوری
-آب به مقدار لازم
-روغن دنبه یا کنجد به مقدار لازم
-نمک، زردچوبه، فلفل و گلپر به مقدار لازم
-برای تهیه این غذا ابتدا عدس را که از قبل در آب خیس کردهایم، میپزیم.
-آب را در قابلمه میجوشانیم و اسفناج خرد کرده را به آن اضافه میکنیم.
-سیر را خرد میکنیم و با کمی روغن دنبه یا کنجد تفت میدهیم.
-نمک، زردچوبه، فلفل و گلپر را به سیر تفت داده شده اضافه میکنیم.
-سپس مواد تفت داده شده را به اسفناج اضافه میکنیم.
-عدس پخته شده را به اسفناج و سیر اضافه میکنیم.
-در انتهای پخت، رب انار را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم غذا بپزد و جابیفتد.
-این غذا همراه نان سنگک تازه و سبزی میل میشود.
انتهای پیام/