طرح خشکه کاری برنج در زمین‌های شالیزاری آمل

سید حسین اسلامی مدیر جهاد کشاورزی آمل در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: خشکه کاری و کشت به شیوه بذرپاشی (مانند غلات) کاهش مصرف آب را به دنبال دارد و به همین دلیل باید در ایران مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: کاهش نزولات جوی و آسیب‌های خشکسالی در بیشتر استان‌های کشور باعث توجه کارشناسان کشاورزی به این روش شده تا استان‌های خشک و کم آب هم از کشت شالی و مزایای اقتصادی آن بهره‌مند باشد.

اسلامی با بیان اینکه شیوه کشت کنونی شالی در مناطق مختلف کشور و از جمله مازندران، گیلان و بخشی ازگلستان به روش سنتی، غرقابی است و مصرف آب در این شیوه خارج از توان منابع آبی و سفره‌های زیرزمینی است، گفت: هر هکتار به روش سنتی بین ۱۲ تا ۱۵ هزار مترمکعب و در برخی از مناطق استان تا ۱۸ هزار متر مکعب آب نیاز دارد.

مدیر جهاد کشاورزی آمل افزود: برآورد ما در این روش کشت بر این بود که هزینه‌های تولید و نیز مصرف آب حداقل تا ۷۰ درصد کاهش داشته است.

وی گفت: با توجه به اصلاح ارقام برنج ایرانی برای خشکه کاری، میزان عملکرد و نیز دوره زمانی کشت برنج به روش خشکه کاری با روش سنتی و غرق آبی حداقل ۱۵ روز اختلاف در دوره رشد تا برداشت داشته باشد.

اسلامی افزود: با توجه به شرایط خشکسالی که بیشتر استان‌های کشور را در سال‌های اخیر تهدید کرده است و با توجه به محدویت‌های کشت برخی محصولات در استان ها، تغییر الگو‌های کشت می‌تواند بهترین راهکار برای حفظ بستر کشاورزی باشد.

وی گفت: طرح خشکه کاری در روستای دارکلا از توابع مرکز جهاد کشاورزی مرانده در سطح ۵ هزار متر مربع انجام شده است.

انتهای پیام/ م

طرحی برای افزایش برداشت برنج در شهرستان آمل