کاهش ضایعات برداشت برنج با کمباین‌های مخصوص

کاهش ضایعات برداشت برنج با کمباین‌های مخصوصبه گزارش خبرنگار  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، حیدر کامیاب، رئیس اداره فناوری مکانیزاسیون جهاد کشاورزی گیلان گفت: با رعایت نکات و دستور العمل‌ها شاهد کنترل، کاهش ریزش دانه و شکستگی و همچنین پوست کندن دانه در هنگام برداشت شالی خواهیم بود.

او استفاده از کمباین‌های مخصوص برنج را در کاهش هزینه، سختی کار و ضایعات تولید برنج موثر دانست و افزود: بهترین ساعت دروی برنج را حدود ساعت ۹ صبح، حتی الامکان پس از خشک شدن شبنم است.

رئیس اداره فناوری مکانیزاسیون جهاد کشاورزی گیلان اظهار داشت: زمانی که ۹۰ تا ۹۵ درصد خوشه‌ها به رنگ زرد روشن درآمده و فقط بخش کوچکی در پایین خوشه به رنگ سبز تیره باشد، زمان خوبی برای برداشت است.

کامیاب یکی از عوامل موثر و تعیین کننده بر مقدار ضایعات را زمان برداشت برنج اعلام و تصریح کرد: برداشت زودتر از موعد باعث افزایش دانه‌های نارس و کاهش درصد برنج سالم در مرحله تبدیل شلتوک می‌شود و تاخیر باعث افزایش ریزش دانه و خوشه، درنتیجه افزایش درصد شکستگی می‌شود.

انتهای پیام/ع

کاهش هزینه و ضایعات برداشت برنج با استفاده از کمباین‌های مخصوص