بیش از ۹۰ درصد محصولات کشاورزی شهرستان کلیبر ارگانیک است

بیش از ۹۰ درصد محصولات کشاورزی شهرستان کلیبر ارگانیک استبه گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، الله‌قلی‌زاده در حاشیه اولین جشنواره فرهنگی، ورزشی و هنری کلیبر در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه هر ساله جشنواره‌های متعددی با محوریت بازی‌های بومی و محلی قره‌داغ در کلیبر برگزار می‌شودگفت: هدف از برگزاری جشنواره فرهنگی، ورزشی و هنری که همراه با اجرای بازی‌های بومی و محلی، عرضه تولیدات صنایع‌دستی و معرفی غذا‌های سنتی و بومی بوده تلاش برای فراموش نشدن سنت‌های قره‌داغ است.

وی افزود: هدف دیگر این است تا بازی‌های بومی و محلی و روحیه پهلوانی مردم قره‌داغ و شهرستان کلیبر از یاد نسل جوان نرود و ضمن این‌که تلاش می‌کنیم تا بازی‌های بومی و محلی مورد غفلت قرار نگیرد و از این‌رو سعی می‌کنیم برای آن‌که فرهنگ سنتی و اصیل قره‌داغ فراموش نشود و در عین حال احیا شود برگزاری چنین جشنواره‌هایی تداوم یابد.

نماینده مردم کلیبر، خداآفرین و هوراند در مجلس ادامه داد: غذا‌های سنتی کلیبر می‌تواند یکی دیگر از بخش‌های معرفی ظرفیت گردشگری منطقه ارسباران و شهرستان کلیبر باشد چراکه غذا‌های سنتی کلیبر که عمدتاً با محصولات کشاورزی و دامی بومی پخت می‌شود برای گردشگری لذت‌بخش است.

الله‌قلی‌زاده با ذکر اینکه بیش از ۹۰ درصد محصولات کشاورزی شهرستان کلیبر ارگانیک بوده و برای کشت آن‌ها از کود‌های شیمیایی استفاده نمی‌شود، گفت: اگر می‌بینیم در ظاهر میوه‌های باغداران کلیبر زیاد به چشم نمی‌آید به این دلیل است که از کود شیمیایی استفاده نمی‌کنند و باغداران و کشاورزی از جهت درآمد هم متضرر می‌شوند، ولی با این حال علاقه‌مند هستند تا محصولات سالم و طبیعی در اختیار گردشگران قرار دهند.

وی تصریح کرد: تامین امنیت غذایی گردشگران و مسافرانی که به منطقه ارسباران و کلیبر سفر می‌کنند برای کلیبری‌ها مهم است، به همین دلیل تولیداتی که در اختیار گردشگران قرار می‌دهند از ارزش بالایی برخوردار است.

نماینده مردم کلیبر، خداآفرین و هوراند در مجلس بابیان اینکه آش ترشی کلیبر یا به اصطلاح تُرکی «ترشولو آش» معروف است افزود: آش ترشی کلیبر به لحاظ استفاده از میوه‌های محلی و ارگانیک از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.

 

انتهای پیام/ش

برگزاری جشنواره فرهنگی، ورزشی و هنری