پیش بینی برداشت ۷۰ کیلوگرم زعفران از مزارع آذربایجان غربی
پیش بینی برداشت ۷۰ کیلوگرم زعفران از مزارع آذربایجان غربی رسول جلیلی رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، با بیان اینکه زعفران یکی از مهمترین محصولات صادراتی ایران است که با تولید و صدور آن همه ساله ارز قابل توجهی وارد کشور می‌شود، گفت: با توجه به میکرو کلیمای موجود در این استان که شباهت زیادی به آب و هوای خراسان جنوبی (بیرجند و قائن) دارد و از سوی دیگر به دلیل نیاز کم این گیاه به آب و آبیاری در طول فصل تابستان، توسعه کشت این محصول در استان شروع شده و رو به افزایش است.
 
جلیلی افزود: در طی چند سال اخیرسطح زیر کشت این محصول در استان به حدود ۴۵ هکتار و عملکرد آن به حدود ۵ کیلو گرم در هر هکتار افزایش یافته است.
 
او ادامه داد: در سال گذشته حدود ۴۲ کیلوگرم از مزارع زیر کشت این محصول، زعفران برداشت شد که شهرستان‌های ارومیه، میاندواب، شوط، پیرانشهر و سلماس بیشترین سطح زیر کشت این محصول در استان را به خود اختصاص داده اند.
 
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: زعفران جزو گیاهان دارویی محسوب می‌شود و توسعه کشت گیاهان دارویی کم آب بر نیز جزو اولویت‌های سازمان جهاد کشاورزی می‌باشد و کشت زعفران در مناطقی که از سوی محققان مرکز تحقیقات کشاورزی و منایع طبیعی استان بلامانع اعلام شده است، ممنوعیتی ندارد.
 
او تصریح کرد: پیاز زعفران در موقع کشت، همه ساله توسط شرکت‌های خصوصی که در این زمینه فعالیت دارند عرضه می‌شود و متقاضیانی که در سطح انبوه نسبت به کشت زعفران اقدام می‌نمایند، به استان خراسان جنوبی جهت خرید و حمل قانونی پیاز معرفی می‌شوند.
 
لازم به ذکر است که گل این گیاه در مصارف دارویی و غذایی استفاده می‌شود و در مناطقی که دارای زمستان‌های ملایم و تابستان‌های گرم و خشک می‌باشد، به خوبی رشد می‌کند. مقاومت این گیاه در مقابل سرما زیاد بوده، ولی چون دوران رشد آن مصادف با پاییز و زمستان و اوایل بهار است طبعاً در این ایام به هوای مناسب و معتدلی نیاز دارد. در دوره خواب یا استراحت گیاه (تابستان) بارندگی یاآبیاری برای آن مضر است بنابر این کشت و کار در مناطق پر باران (شمال) و مناطق گرم جنوب کشور معمول نیست. اراضی آفتاب گیر و بدون درخت که ضمناً در معرض باد‌های سرد نیز نباشد برای رشد زعفران مناسب است.
 
حداکثر دمای این گیاه بین ۴۰- ۳۵ درجه سانتگراد و در ارتفاع بین ۱۳۰۰ تا ۲۳۰۰ متر از سطح دریا عملکرد خوبی را از خود نشان می‌دهد.
 
انتهای پیام/م
 

افزایش برداشت زعفران در آذربایجان غربی