 
  به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کله جوش یکی از غذاهای محلی و سنتی شهر اصفهان است و به طور عمده در شهرهای خراسان و یزد به سبک و سیاق مختلف طبخ میشود. این غذا را با نامهای کالا جوش، کل جوش، دوغ گرمه، قروتی، کال جوش، کشک جوش میشناسند.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کله جوش یکی از غذاهای محلی و سنتی شهر اصفهان است و به طور عمده در شهرهای خراسان و یزد به سبک و سیاق مختلف طبخ میشود. این غذا را با نامهای کالا جوش، کل جوش، دوغ گرمه، قروتی، کال جوش، کشک جوش میشناسند.
مواد لازم برای پخت کالجوش:
کشک ساییده ۵۰۰ گرم
پیاز بزرگ ۲ عدد 
گردو ۱۰۰ گرم
نعنا خشک به مقدار لازم 
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه کله جوش:
برای طرزتهیه کله جوش، ابتدا داخل ظرفی کوچک نعنا داغ درست کنید به این صورت که روغن را داغ کنید و نعنا خشک را داخل آن بریزید و سریع خاموش کنید، زیرا نعنا سریع میسوزد، آن را کنار بگذارید و بعد پیاز را خلالی خرد کنید و داخل روغن سرخ کنید زمانی که طلایی شد زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید و سپس مغز گردوی خرد شده را اضافه کنید کمی تفت بدهید کشک ساییده را با مقداری نمک و آب مخلوط کنید و پیازها اضافه کنید نعنا داغ را هم اضافه کنید و دائم هم بزنید که کشک شما بریده بریده نشود. زمانی که جوشید دیگر لازم به هم زدن نیست و زیر آن را خاموش کنید.
طرز تهیه کالجوش
مواد لازم برای کله جوش:
ماست نیم کیلو 
پیاز بزرگ ۲ عدد 
رب گوجه فرنگی ۱-۲ قاشق غذاخوری
پونه خشک به مقدار لازم 
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه کالجوش با ماست و رب:
ابتدا پیاز را خلالی درشت خرد کنید و با کمی روغن تفت بدهید تا حدی که پیازها نرم شوند در این روش لازم نیست پیازها سرخ و طلایی شوند سپس مقداری پونه خشک داخل آن بریزید و کمی رب گوجه فرنگی و فلفل و اگر دوست داشتید زردچوبه بزنید و به سرعت هم بزنید که پونهها نسوزند. بعد از آن مقداری آب به آن اضافه کنید و اجازه بدهید مواد با هم خوب بپزند.
سپس ماست را با نمک و خیلی کم آب هم بزنید و به مواد اضافه کنید و آن را دائم هم بزنید تا بریده بریده نشود.
نکاتی برای پخت کالجوش:
• این روش را میتوانید با کشک هم درست کنید؛ و در روش بالا از ماست استفاده کنید.
• بعضی افراد کل جوش را به صورت غلیظ دوست دارند و بعضی افراد رقیق، بعضی ترش و بعضیها دوست ندارند ترش باشد که این کاملا سلیقهای است.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/