افتتاح پروژه های آبخیزداری شهرستان آرادان در دهه فجر

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان،مجتبی بوربورفرماندارشهرستان آرادان ضمن گرامیداشت ایام الله دهه فجر و افتتاح پروژه‌های دهه فجرشهرستان آرادان و بازدید از پروژه‌های آبخیزداری، کنترل هرزآب و بیابان گفت: در سال جاری از محل صندوق توسعه ملی بیش از ۲۳ میلیارد ریال به منظور اجرای پروژه‌های آبخیزداری شهرستان در نظر گرفته شده است که طرح‌های اجرا شده شامل عملیات سنگ و ملات به حجم ۱۲۸۹ مترمکعب در روستای قالیباف، ۲۵۰ هکتار عملیات بیولوژیک و ۲۵۰ هکتار حفاظت و قرق با کاشت گیاه ارزشمند دارویی و صنعتی باریجه، در مباحث جایگزین سوخت فسیلی و حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی توزیع آبشخور، آبگرمکن خورشیدی و تنور گازی انجام شده است. در ضمن برنامه‌های آموزش و ترویجی به منظور افزایش توانمند سازی جوامع محلی برنامه‌های آموزش و ترویجی از اعتبارات صندوق توسعه ملی در قالب طرح حبله رود ۸۹۹ مترمکعب عملیات بتونی احداث کانال آبیاری بین مزارع در نظر گرفته شده است.

او افزود: با توجه به کم آبی و سیل‌های اخیر و نقش مهم اقدامات آبخیزداری در کاهش خسارات بلایا از سال گذشته با پیگیری دولت تدبیر و امید و موافقت مقام معظم رهبری، اعتباری معادل ۲۰۰ میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی جهت اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوان داری، در سطح کشور اختصاص یافته است.

بوربور ابراز کرد: کاهش سیلاب‌های فصلی، حفاظت خاک و تغذیه آب‌های زیرزمینی از اهداف مهم اجرای طرح‌های آبخیزداری است و اداره منابع طبیعی شهرستان بر تحقق این امر مهم بسیار جدی مطالعه و برنامه ریزی کرده است.
بوربورافزود:اجرای عملیات بیولوژیک درمراتع شهرستان آرادان باهدف اصلاح و احیاء مراتع تخریب‌شده همچنین افزایش تولید علوفه مراتع و جلوگیری از فرسایش خاک صورت می‌گیرد.

فرماندار بابیان اینکه مراتع این شهرستان با توجه به تنوع گونه‌های گیاهی موجود از مهم‌ترین و باارزش‌ترین منابع طبیعی تجدیدشونده به شمار می‌روند،بیان کرد: بهره‌برداری صحیح توأم با عملیات اصلاح و احیای آن می‌توان نقش مهمی در حفاظت از آب‌وخاک و تأمین نیازمندی‌ها در زمینه مواد پروتئینی و غیره ایفا کرد.

او در ادامه به اهداف طرح همیاران طبیعت پرداخت و افزود: از آنجائی که عرصه‌های منابع طبیعی گسترده و فعالیت در این عرصه‌ها متنوع می‌باشد، از این رو به منظور استفاده از نیرو‌های مردمی در حفظ، احیاء، توسعه و بهره برداری اصولی از منابع طبیعی، ترویج و تبدیل فرهنگ منابع طبیعی به معارف عمومی، برنامه ریزی برای طرح جذب همیاران طبیعت در این شهرستان بین دانش آموزان با توجه به فرارسیدن هفته منابع طبیعی و آبخیزداری به مرحله اجرا در آید.

انتهای پیام / م