طرز تهیه بریانی اصفهان

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بهترین نوع بریانی با گوشت گوسفندی تهیه می‌شود که طعم بسیار خوبی دارد البته امروزه بریانی را با گوشت مرغ هم طبخ می‌کنند.

طرز تهیه بریانی اصفهان


مواد لازم برای بریانی برای ۸ نفر:
گوشت سر دست گوسفند ۱ کیلوگرم
دنبه ۱۰۰ گرم
جگر سفید گوسفند ۲۰۰ گرم
پیاز درشت ۵ عدد
پودر دارچین ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده به مقدار لازم
گردو، خلال پسته و بادام مقداری
نعنا خشک و نمک و فلفل سیاه مقدار لازم

طرز تهیه بریانی اصفهانی:
برای پخت بریانی، ابتدا جگر سفیدی را با یک عدد پیاز و نمک و فلفل بپزید، گوشت و دنبه را با یک پیاز و نمک و فلفل و زردچوبه بپزید.

زمانی که جگر سفیدی پخت اجازه بدهید سرد شود سپس آن را با یک عدد پیاز چرخ کنید و کنار بگذارید.

هنگامی که گوشت پخت آن را با دنبه و دو عدد پیاز چرخ کنید و نمک و زعفران و فلفل و نعناع خشک را به آن اضافه کنید و یک بار دیگر آن را چرخ کنید.

سپس از یک تابه کوچک یا از کفگیر‌های مخصوص بریان را روی حرارت قرار بدهید مقداری از آب گوشت را داخل آن بریزید سپس مقداری دارچین و زعفران روی ان بریزید و یک مشت از گوشت چرخ کرده را داخل آن قرار بدهید و با دست فشار بدهید و آن را صاف کنید.

تکه‌ای نان سنگک را داخل بشقابی قرار بدهید و از آب گوشت داخل آن بریزید تا چرب شود. سپس تابه یا کفگیر را روی شعله نگه دارید تا کمی سرخ شد آن را روی نان برگردانید و لایه‌ی نان را روی آن بگذارید تا سرد نشود جگر چرخ کرده را داخل تابه‌ای تفت بدهید تا خوشمزه‌تر شود. مقداری نمک و فلفل و دارچین به آن اضافه کنید.

طرز تهیه بریانی اصفهان



سپس آن را در کنار بریانی روی آن قرار بدهید و با مغز گردو و خلال بادام تزیین کنید.

نکاتی برای پخت بریان:
معمولا بریان را با دوغ و لیموترش و ریحان میل می‌کنند.

در اصفهان از آبگوشت هم در کنار بریانی استفاده می‌کنند به این صورت که داخل آن نان (خشک) خرد می‌کنند و روی آن کشک می‌ریزند و روی آبگوشت را به شکل‌های مختلف تزئین کنید.

بریانی یک غذای بسیار چرب است که افرادی با چربی خون بالا از خوردن آن پرهیز کنند.

منبع: بیتوته

انتهای پیام/