فعالیت ۶ نهالستان در استان کردستان

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ،خالد جعفری با اشاره به اینکه شش نهالستان در استان فعال است، گفت: از این تعداد دو نهالستان در سنندج، دو نهالستان در مریوان و در شهرستان‌های سقز و سروآباد هم هر کدام یک نهالستان وجود دارد.

او تولید نهال در نهالستان‌های استان را در طول سال دو میلیون و ۳۰۰ اصل نهال اعلام و عنوان کرد: بیشترین و شناخته‌ترین نهال و نشاء تولیدی نهالستان‌های استان در سطح کشور مربوط به قلمه انگور سیاه و نشاء توت فرنگی است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه نظارت و کنترل کیفیت مراحل تولید نهال در نهالستان‌های استان همواره در اولویت است، افزود: علاوه براین برای کاشت نهال در مراکز تولید و توزیع به کشاورزان باید آموزش و راهنمایی‌های لازم ارائه شود.

جعفری با بیان اینکه تولید نهال در نهالستان‌ها به حفظ منابع آب و خاک کمک می‌کند، اضافه کرد: ایجاد نهالستان‌ها علاوه بر اشتغالزایی موجب توسعه اقتصادی منطقه هم خواهد شد.

او تصریح کرد: نهال‌های تولیدی در استان کردستان بیشتر شامل پایه رویشی سیب، هسته دارها، گردوی پیوندی و انگور است که به متقاضیان در اقصی نقاط ایران صادر می‌شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در پایان به میزان اشتغالزایی این نهالستان‌ها اشاره و خاطرنشان کرد: به طور متوسط در هریک از نهالستان‌های استان به طور مستقیم برای چهار نفر شغل ایجاد شده است و در زمان کاشت و عرضه نهال هم تعداد نیرو‌های کار فصلی به ۱۲ نفر می‌رسد.