کدام میوه‌های تابستانی در شرایط همه گیری ویروس کرونا به ما کمک می‌کنند؟

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، نسرین نسیمی کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با بیان اینکه استفاده از میوه‌ها یکی از راه‌های تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماری‌ها از جمله ویروس کرونا است، در این باره اظهار کرد: با گرمتر شدن هوا و به دلیل تعریق بیشتر، نیاز بدن به آب، املاح، ویتامین‌ها و میوه‌ها در فصل تابستان بیشتر می‌شود.

او ادامه داد: همچنین با توجه به شرایط ویژه‌ای که به دنبال همه گیری ویروس کرونا به وجود آمده است، یکی از راه‌های تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده از میوه و سبزی است که ویتامین‌های موردنیاز بدن را تامین می‌کنند.

نسرین نسیمی اضافه کرد: میوه‌های رنگارنگ تابستانی، اغلب به دلیل خنک و آبدار بودن می‌توانند گزینه بسیار مناسبی برای تامین آب از دست رفته بدن به دنبال تعریق باشند.

او گفت: میوه‌ها از بهترین منابع تامین کننده انواع ویتامین ها، مواد معدنی مانند فیبر غذایی، آنتی اکسیدان، کلسیم، فسفر و پتاسیم هستند که علاوه بر تامین نیاز‌های بدن، موجب شادابی و طراوت پوست و پیشگیری از بیماری‌ها می‌شوند.

خواص برخی میوه‌های تابستانی

کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز درباره خواص برخی میوه‌های تابستانی اظهار کرد: هندوانه، یکی از اصلی‌ترین میوه‌های تابستانی است که نقش مهمی در از بین بردن عطش، تشنگی و تامین آب بدن در فصل تابستان دارد.

او با بیان اینکه هندوانه منبع خوبی از کاروتنوئیدها، ویتامین‌های A، B و C، پکتین، و پتاسیم است، افزود: این میوه علاوه بر هیدراته نگه داشتن بدن و پیشگیری از گرمازدگی، در بهبود سلامت قلب و کلیه ها، پیشگیری از سرطان، کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو، شادابی و سلامت پوست و مو نیز تاثیر مثبتی دارد.

نسرین نسیمی با اشاره به اینکه طالبی از دیگر میوه‌های تابستانی است، ادامه داد: طالبی، علاوه بر تامین آب بدن، یک منبع غنی از ویتامین‌ها و مواد مغذی بدن مانند ویتامین A، B ۶، و فیبر است.

کدام میوه‌های تابستانی در شرایط همه گیری ویروس کرونا به ما کمک می‌کنند؟

او اظهار کرد: از خواص مفید این میوه می‌توان به بهبود سلامت قلب و دستگاه گوارش، تقویت ایمنی، شادابی پوست و کاهش استرس و مشکل بی خوابی اشاره کرد.

کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با اشاره به اینکه خربزه میوه دیگر در فصل تابستان است، افزود: این میوه شیرین و لذیذ علاوه بر تامین ویتامین‌های A، B ۱ و C، منبع غنی از پتاسیم و فسفر است و می‌تواند به تنظیم فشار خون، درمان عفونت‌های ادراری و همچنین دفع و خنثی سازی سموم از بدن موثر باشد.

او درباره میوه تابستانی گیلاس بیان کرد: این میوه آبدار و خوش طعم در رنگ‌های زرد، قرمز یا سیاه منبع خوبی از ویتامین C است.
نسرین نسیمی اضافه کرد: گیلاس به دلیل مقادیر بالای فیبر، سیستم گوارشی را تقویت می‌کند و باعث بایین آوردن کلسترول خون می‌شود.

او گفت: از دیگر خواص این میوه می‌توان به خون سازی، بهبود سلامت قلب، تقویت حافظه و جلوگیری از آلزایمر، بهبود کیفیت خواب و پیشگیری از سرطان اشاره کرد.

کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با اشاره به میوه تابستانی هلو ادامه داد: این میوه منبع غنی از ویتامین‌های گروه B، C و A و نیز مواد معدنی کلســیم، آهن، فسفر، پتاسیم و سدیم است، به طوری که مصرف یک هلوی متوسط، ۳۴ میلی گرم از نیاز روزانه ویتامین C را تامین می‌کند.

او تصریح کرد: همچنین این میوه، سرشار از سایر آنتی اکسیدان‌های طبیعی است که احتمالا می‌توانند در پیشگیری از سرطان موثر باشند و به دلیل فیبر بالا، در بهبود هضم غذا و درمان یبوست نقش دارد.

نسرین نسیمی بیان کرد: از دیگر فواید احتمالی هلو برای بدن می‌توان به کاهش فشارخون و سطح کلسترول خون، تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود بینایی، سلامت دندان‌ها و بهبود کارکرد کلیه‌ها اشاره کرد.

او درباره میوه تابستانی زردآلو گفت: این میوه منبع غنی از ویتامین C، پتاسیم، آهن، فیبر و بتاکاروتن است.

کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز اظهار کرد: مواد مغذی موجود در این میوه، می‌توانند نقش مهمی در حفظ سلامت قلب و چشم، پیشگیری از سرطان، بهبود کم خونی و بیماری‌های پوستی داشته باشد.

او تصریح کرد: زردآلو به دلیل داشتن پتاسیم بالا، علاوه بر تاثیری که می‌تواند بر کاهش فشار خون داشته باشد، می‌تواند به عنوان یک انتخاب خوب غذایی در سالمندانی که دچار افسردگی و گیجی ناشی از فقدان پتاسیم در رژیم غذایی هستند، مطرح شود.

نسرین نسیمی بیان کرد: همچنین زردآلوی خشک شده برای افراد مبتلا به احتباس ادراری، سوء هاضمه و یبوست بسیار مناسب است.

او ادامه داد: نکته مهم این است که در حال حاضر به دلیل شیوع گسترده کرونا در جهان، نحوه شستن و ضدعفونی کردن میوه و سبزی‌ها بیش از گذشته حائز اهمیت است و از این رو تاکید می‌شود همه پروتکل‌های بهداشتی در هنگام خرید و شست و شوی میوه‌ها رعایت شود.

انتهای پیام/