ساخت کارخانه اسانس گیری گشنیز با حمایت بخش خصوصی

ساخت کارخانه اسانس گیری گشنیز با حمایت بخش خصوصیچنگیز اسفندیاری مدیرکل صنایع تبدیلی و غذایی وزارت جهاد کشاورزی نهاوند در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،گفت: سالانه حدود ۲۲۰ هزار تن گشنیز در دنیا کشت می‌شود که ۶۰ درصد آن متعلق به روسیه است و یک دهم آن معادل ۲۰ هزار تن در ایران تولید می‌شود.

او افزود: در شهرستان نهاوند هر سال حدود ۲ هزار هکتار گیاه گشنیز کشت می‌شود که عملکرد ۲/۲ دهم تن در هکتار دارد، ولی امسال به علت افزایش قیمت این محصول کشاورزان این شهرستان سطح زیر کشت خود را به چهار هزار هکتار افزایش دادند.


اسفندیاری بیان کرد: تولید گشنیز نهاوند از چهار هزار تن به ۱۲ هزار تن افزایش یافته است بر این اساس با بزرگترین تولیدکننده مالت نهاوند و سازمان اتکا برای ایجادکارخانه تولید اسانس گیری از گشنیز و چرخه فرآوری صفرتا صد این گیاه دارویی در نهاوند مذاکراتی انجام داده ایم.

او اظهار داشت: ایجاد این کارخانه ۵ تا ۱۰ میلیون دلار سرمایه گذاری نیاز دارد و دولت این سرمایه گذاری را انجام نمی‌دهد.

مدیرکل صنایع تبدیلی و غذایی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: برای تشویق سرمایه گذار اقداماتی مانند تسهیلات ارزان قیمت، تسهیلات توسعه روستایی، تسهیلات تبصره ۱۸ و تسهیلات ارزی را در نظر گرفته ایم و هیچ محدودیتی برای پرداخت این تهسیلات به سرمایه گذار در این زمینه نداریم البته به شرط اینکه خام فروشی نشود یا فقط بسته بندی بوجاری نکنند.
اویادآور شد: راهبرد وزارت جهاد کشاورزی در منطقه نهاوند تشویق کشاورزان به کشت دانه‌های روغنی است و بر این اساس بزرگترین کارخانه روغن کشی چند سال پیش توسط بخش خصوصی در نهاوند ایجاد شد.


مدیرکل صنایع تبدیلی و غذایی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در کشور اسانس‌های روغنی در برخی از محصولات یک کیلوگرم از سه و نیم تن استحصال می‌شود بیان کرد: الویت وزارت جهاد توسعه زنجیره به ویژه فرآوری گیاهان دارویی از صفر تا صد است.
انتهای پیام/ج