مشاهده حوض وسط میدان فردوسی از فضا با ماهواره‌های ایرانی

حوض وسط میدان فردوسی ازفضا پیداستبه گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ایران با وجود موانع و تحریم‌ها، به همت محققان و دانشمندان کشورمان تاکنون از پیشرفت‌های خوبی در زمینه صنعت هوافضا و انواع مختلف ماهواره‌ها برخوردار بوده است و در بین سایر کشور‌های جهان جایگاه مناسبی دارد. 

صنعت فضایی ایران از دهه ۸۰ به بعد آغاز به کار کرد و هم‌اکنون دارای رتبه خوبی در حوزه ساخت ماهواره و دستیابی به علم فضاست.

ساخت ماهواره‌های مختلف مانند ناهید، کاوشگر، شریف ‌سَت، پیام و ظفر و ماهواره‌هایی که هم‌اکنون در پژوهشگاه فضایی و دانشگاه‌های دیگر در دست ساخت هستند، از جمله این دستاورد‌هاست.

ساخت ماهواره در دانشگاه‌ها به دست جوانان و دانشجویان در حال انجام است و تعداد بسیاری از ماهواره‌ها با قابلیت‌های متعددی هم اکنون طراحی و ساخته شده‌اند که در صف پرتاب قرار دارند.

"پارس یک"، ماهواره‌ای سنجشی با دوربینی که کیفیت بالا و توانایی تفکیک ۱۵ متری دارد، قرار است از تمام سرزمین ایران عکسبرداری کند و بعد با استفاده از فرستنده‌های پرقدرت مخابراتی عکس‌های با کیفیت را به ایستگاه‌های زمینی بفرستد.

این ماهواره از مدار ۵۰۰ کیلومتری سطح زمین عکسبرداری می‌کند تا برای پایش زمین‌های کشاورزی و جنگل‌ها، وضعیت دریاچه‌ها و تخمین وسعت مخاطرات طبیعی مورد استفاده قرار گیرد.

 اما "ناهید ۲"، میکروماهواره مخابراتی، یک ماهواره مکعبی شکل به اندازه ۶۴ سانتی متر و وزن ۱۱۰ کیلوگرم است که مدل ارتقا یافته "ناهید ۱" است و از روی زمین قابل کنترل است. این ماهواره انرژی خود را از سلول های خورشیدی می‌گیرد و می‌تواند در ارتفاع ۵۵۰ کیلومتری از سطح زمین برای دو سال شناور باشد.

هر دوی این ماهواره‌ها در پژوهشگاه فضایی ایران و ارتباطات ساخته شده‌اند و در آزمایشگاه‌های تخصصی، مراحل آزمایش را طی می‌کنند.

{$sepehr_media_12791663_400_300}

بیشتر بخوانید


انتهای پیام/