به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، با وجود اینکه پرتقال یکی از میوههای پر خاصیت و خوشمزه پاییزی است، اما علاوه بر استفاده در انواع کیک و دسر، برای پخت غذاها هم حسابی به کار میرود، مخصوصا گرفتن بوی زهم مرغ. خورش پرتقال یک غذای دلچسب شمالی است که طرز تهیه آن به خورش پرتقال تبریزی هم بسیار شبیه است. این خورش ساده، سریع و خوشمزه را به راحتی میتوان تهیه کرد و از این تنوع غذایی هم لذت برد. در ادامه طرز تهیه خورش پرتقال مجلسی عالی و خوشمزه با مرغ و گوشت را در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای ۴ نفر
سینه مرغ: ۸۰۰ گرم
پرتقال: ۴ عدد
آب پرتقال: ۳ لیوان دسته دار
پیاز: ۱ عدد متوسط
پوست پرتقال خلال شده: ۲ قاشق غذا خوری
شکر (دلخواه): ۱ قاشق غذا خوری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذا خوری
بیشتر بخوانید:
روش تهیه
سینه مرغ را به قطعات کوچک تبدیل کرده و در یک ظرف مناسب، با پیاز نگینی شده و روغن یا کره، سرخ کنید. حرارت را کم کنید تا پیاز و مرغ کمی طعم یکدیگر را بگیرند. ۲ تا ۳ دقیقه بعد، زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کنید.
پوست پرتقالها را بگیرید و به اندازه دو قاشق آنها را خلالی و به مرغ اضافه کنید و با هم تفت دهید.
آب پرتقال را با شکر مخلوط کنید (در صورت دلخواه) و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.
پوست سفید باقیمانده روی پرتقالها را جدا کنید و آنها را به صورت دلخواه ببرید.
وقتی مرغ به طور کامل پخت، پرتقالها را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید طعم یکدستی بگیرند.
زعفران را به خورش پرتقال اضافه کنید. وقتی خورش پرتقال به غلظت دلخواه رسید، زیر قابلمه را خاموش و در ظرف مناسب سرو کنید.
طرز تهیه خورش پرتقال با گوشت
در طرز تهیه خورش پرتقال با گوشت، میتوانید از گوشت راسته گوسفندی یا گوشت قلقلی هم استفاده کنید.
برای درست کردن گوشت قلقلی، حدود ۴۰۰ گرم گوشت چرخکرده را با یک پیاز رنده شده مخلوط و به آن زردچوبه، نمک و فلفل اضافه کنید.
مایه گوشت چرخ کرده را به خوبی ورز دهید تا یکدست شود. سپس آنها را به اندازههای کوچک، گرد کنید.
گوشتهای قلقلی را به طور کامل در روغن سرخ کنید تا طعم خامی آنها گرفته شود.
خلال پوست پرتقال را به همراه یک لیوان آب، در یک کاسه بریزید و به مدت یک ساعت بگذارید تا تلخی آنها گرفته شود.
مراحل طرز تهیه خورش پرتقال با مرغ را برای خورش پرتقال با گوشت نیز تکرار کنید.
این غذا با برنج طبخ میشود. پس میتوانید در حین پخته شدن خورش پرتقال، برنج را هم برای وعده غذایی خود بپزید.
فوت و فنهای طرز تهیه خورش پرتقال
*برای غلیظ شدن آب پرتقال میتوانید کمی آرد به آن اضافه کنید و خوب به هم بزنید، بعد آن را به مرغ اضافه کنید.
* یکی از راههای گرفتن تلخی پوست پرتقال این است که پوست درتقال را دو بار با آب بجوشانید و آبکش کنید. سپس در آب سرد، شکر، گلاب و هل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید و در این مدت آب آن را چند بار عوض کنید.
*در طرز تهیه خورش مجلسی پرتقال، به جای پرتقال از نارنگی هم میتوانید استفاده کنید.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/