بلینکن: ایران تعهدات هسته‌ای خود را اجرا نمی‌کند

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه خبر «سی‌ان‌ان»، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه خود با این شبکه بار دیگر بر مواضع واشنگتن درباره برجام و بازگشت به توافقات صورت گرفته اشاره کرد و گفت: «در صورت پایبندی تهران به توافق هسته ای، واشنگتن نیز از این توافق تبعیت خواهد کرد».

وی در ادامه مدعی شد: «ایران در حال حاضر تعهدات خود را اجرا نمی‌کند. در صورتی که ایران پایبندی به توافق هسته‌ای را ثابت کند، آمریکا نیز با متحدان خود در جهت انعقاد توافقی طولانی‌تر و قوی‌تر همکاری خواهد کرد». وی در ادامه این را هم گفت که: «ما مسئله موشک‌های ایران و رفتار‌های تهران در منطقه را که سبب از بین رفتن ثبات شده است را مطرح می‌کنیم».

پیش از این هم جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا، ادعاهای اخیر بلینکن را بیان کرد. او گفت تا زمانی‌ که ایران به غنی‌سازی اورانیوم ادامه دهد، تحریم‌ها لغو نخواهد شد.

بایدن مدعی شده که ایران باید پیش از هر اقدامی افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم را متوقف کند. اظهارات مقامات آمریکایی در حالی مطرح می‌شود که وزیر خارجه کشورمان به تازگی تاکید کرده که کاهش تعهدات برجامی از سوی ایران، بر اساس متن توافق برجام صورت گرفته و پاسخ متناسبی به خروج کامل واشنگتن از توافق هسته‌ای بوده است.

جنیفر ساکی، سخنگوی کاخ سفید نیز در سخنانی مدعی شده است، که آمریکا در صورتی به توافق هسته‌ای ایران پایبند خواهد بود که ایران به طور کامل به آن متعهد باشد. ساکی گفت: «آمریکا حمایت نظامی خود از عربستان سعودی در جنگ علیه یمن را تمام کرده است، اما از سوی دیگر تعهد داده ایم که امنیت عربستان را تامین کنیم».

آنتونی بلینکن در ادامه اظهارات خود به جنگ ریاض علیه یمن نیز اشاره کرد و گفت: «واشنگتن به دنبال ایفا کردن نقشی مهم و حیاتی در حوزه دیپلماسی برای پایان دادن این جنگ است».

بلینکن به موضوع فلسطین نیز اشاره کرده و مدعی شد: «آمریکا قصد دارد تا فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها را به منظور مذاکره درباره وضعیت نهایی گردهم جمع کند».

وی همچنین به موضوع حاکمیت رژیم صهیونیستی بر جولان اشغالی سوریه اشاره کرد و گفت: در صورت تداوم ریاست جمهوری بشار اسد در سوریه و همچنین حضور نیرو‌های ایرانی در این کشور، این منطقه نقش مهمی را برای امنیت تل آویو ایفا می‌کند.

وزیر خارجه آمریکا با تاکید بر اینکه باید از موضع قدرت با چین تعامل کنیم، گفت: مهم نیست این رابطه از چه نوعی باشد، اما ما باید در آن در موضع قدرت باشیم. وی نهایتا این را هم گفت که: «این امر بدان معناست که باید اتحاد قدرتمندی داشته باشیم تا مزیتی رقابتی برای ما باشد. در صورتی که این امر محقق نشود و ما یک قدم از دنیا عقب برویم، این چین است که بلافاصله جای ما می‌نشیند».

انتهای پیام/