ساخت سنسور‌های کنترل کیفیت مواد غذایی در مشهد

ساخت سنسور‌های کنترل کیفیت مواد غذایی در مشهد

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، قدیر رجب زاده رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: با پیشرفت جوامع و ظهور روز افزون انواع آلاینده‌های غذایی همچون باقیمانده‌ی آنتی بیوتیک، آلاینده‌های آلی پایدار، فلزات سنگین، مایکوتوکسین‌ها، تقلبات، آفت‌کش‌ها و پاتوژن‌های میکروبی منجر به اثرات سوء انکارناپذیری بر سلامت انسان از جمله بروز انواع بیماری‌ها بویژه سرطان شده است.

او افزود: یکی از گام‌های موثر در جهت کنترل کیفیت مواد غذایی، طراحی و ساخت انواع سنسور‌های تشخیصی برای سنجش آلاینده‌هایی مانند باقیمانده‌ی تتراسایکلین، بی فنیل‌های پلی کلره، سرب، پراکسید و نیتریت است.
 

بیشتر بخوانید


رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه در ساخت بیوسنسور‌های تشخیص تتراسایکلین و بی فنیل‌های پلی کلره از تکنولوژی کریستال مایع استفاده شده است، ادامه داد: سنسور‌های کریستال مایع، فناوری نو ظهوری برای طراحی سیستم‌های تشخیص سریع آلاینده‌ها در مواد غذایی به شمار می‌روند.

رجب زاده بیان کرد: کریستال‌های مایع موادی با ویژگی‌های ساختاری منحصر بفرد و حساس به تحریکات محیطی هستند که قابلیت پرتابل شدن توسط گوشی همراه را داشته و اخیرا توجهات زیادی را به خود جلب کرده اند.

او در مورد مزایای این تکنولوژی نسبت به روش‌های مشابه تصریح کرد: در مقایسه با روش‌های دستگاهی مرسوم برای تشخیص آلاینده‌ها که نیاز به هزینه زیاد، تهیه و آماده سازی پیچیده نمونه و افراد متخصص دارند، بیوسنسور‌های طراحی شده حساس، سریع و قابلیت استفاده توسط کاربر غیرمتخصص را دارند.

رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه اکثر کیت‌های تشخیصی مصرفی در کشور ما در حوزه‌های مختلف از جمله صنایع غذایی وارداتی هستند، تاکید کرد: دستیابی به ساخت انواع کیت‌های تشخیصی از طرفی باعث کاهش وابستگی و نقش آفرینی در حوزه ایمنی مواد غذایی شده و از سوی دیگر به عنوان یک تکنولوژی پیشرفته باعث خلق ارزش افزوده و ارزآوری می‌گردد.

انتهای پیام//م. ب