به همت مصلحین و حکمین قرآنی صورت گرفت؛
حل اختلاف ۴۵ درصد از دعاوی خانوادگی در جیرفت
حل اختلاف ۴۵ درصد از دعاوی خانوادگی در جیرفت

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، اصغر ستایی مختاری، در جلسه عملکرد یک ساله مصلحین و حکمین قرآنی شهرستان جیرفت گفت: طرح مصلحین و حکمین قرآنی که در قوه قضاییه مطرح شده، براساس آیات قرآنی و احادیث پیامبر (ص) تدوین شده است تا هر دعوایی که در امور خانواده و غیرخانواده صورت می‌گیرد، قبل از اینکه جدی‌تر شده و نیاز به مراجعه به دادگستری داشته باشد، با حضور معتمدین، ریش سفیدان و بزرگان حل شود.

او افزود: مصلحین و حکمین قرآنی با توجه به شناخت منطقه و محله‌ای به مراتب سریع تر می‌تواند مشکل را حل و فصل کنند.

ستایی مختاری بیان کرد: گاهی دعوا و اختلاف خانوادگی که ریشه آن عمیق شده با مراجعه به حکمین و مصلحین قرآنی حل می‌شود و این از خصوصیت این طرح است که در مراجعه به مصلحین و حکمین قرآنی امید به آشتی و صلح وجود دارد.

او ادامه داد: در نزد مصلحین قرآنی براساس شناخت خانوادگی و آداب و رسوم شخص، صحبت و مشکل حل می‌شود در حالی که این مزیت در دادگستری وجود ندارد.

رئیس دادگستری شهرستان جیرفت تصریح کرد: پرونده‌ها در دادگستری یک فرآیند زمانی طولانی مدت در بر دارد و براساس موقعیت و وضعیت‌های بعدی، باید پرونده‌های زیادی تشکیل دهد تا به نتیجه برسد در صورتی که یک مسئله را می‌توان در یک جلسه یا چند جلسه یک ساعته حل کرد.

او گفت: صلح و سازش خانواده‌هایی که مشکل دارند کار بسیار بزرگی است و قدم گذاشتن در این راه در پیشگیری از وقوع جرم موثر است.

ستایی مختاری افزود:  ۴۵درصد پرونده های ارجاعی خانواده به مصلحین و حکمین قرآنی دادگستری جیرفت، به صلح و سازش ختم شده است. 

در پایان این جلسه، لوح سپاس که از سوی معاونت اجتماعی و پیشگیری استان تهیه شده بود، به نیابت از  این معاونت به حکمین و مصلحین قرآنی جیرفت  از طرف رییس دادگستری شهرستان تقدیم شد.

انتهای پیام/ م