هزینه گزاف انتقال آب ازخلیج فارس به خراسان رضوی مقرون به صرفه است؟

جواد خزایی معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، گفت: کلیه دشت‌های استان خراسان رضو‌ی یا بحرانی و یا درمحدوده بحرانی اند به این معنا که برداشت جدید از این دشت‌ها ممکن نیست لذا با توجه به ناپایداری وضعیت نزولات جوی در سال‌های گذشته، این دشت‌ها تامین کننده آب برای بخش صنعت نبودند.

او افزود: لذا یکی از گزینه‌هایی که به طور جدی مطرح شد انتقال آب از خلیج فارس برای استان‌های خشک مانند خراسان رضوی بود. تجربه کشور‌های حاشیه خلیج فارس در استفاده از آب شیرین کن‌ها تجربه مثبتی بود که استفاده از این روش را ممکن می‌ساخت.

معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: این طرح در سه فاز اجرا می‌شود یکی از راهکار‌های مطمئن برای تامین آب استان‌های خشک مانند خراسان رضوی، کرمان و یزد اجرایی کردن این طرح بود.


بیشتربخوانید


 

خزایی بیان کرد: این طرح به دلیل هزینه شیرین کردن آب و انتقال آب که ایستگاه‌های پمپاژ متعددی را می‌طلبد بسیار هزینه بردار است.

او تصریح کرد: انتقال آب از خلیج فارس به این دلیل مورد توجه قرار گرفت که این آب پایدار است برای بخش صنعت از منبع آبی پایدار استفاده کنند تا با کمبود آب دچار خلل نشود.

معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تاکید کرد: با جبران بخشی از هزینه‌ها توسط دولت و بخش خصوصی هزینه‌ها برای واحد‌های صنعتی به صورت قابل توجهی کاهش می‌یابد.


انتهای پیام// ف. غ