رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان سمیرم:
نان محلی سمیرم شرایط ثبت ملی را دارد

نان محلی سمیرم اصفهان شرایط ثبت ملی را دارا است

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،   سعید سلمانیان رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمیرم در جنوب استان اصفهان گفت: نان محلی و بومی در گذشته در هر خانه پخته می‌شد و مورد مصرف اهل خانه و محله بوده است.

او تصریح کرد: پخت نان بین جامعه شهری، روستایی و عشایری مرسوم بود و امروزه نیز خانوار‌هایی هستند که به مناسبت‌های مختلف اقدام به پخت نان خانگی و سنتی می‌کنند.

سلمانیان با بیان اینکه شهر ونک و روستای عقدک در غرب سمیرم یکی از مناطق اصلی پخت نان بومی در این شهرستان است، اظهار داشت: مراحل ثبت این نوع نان تدوین شده است.

او ادامه داد: پرونده ثبت نان سنتی عقدک به کارگروه ثبت آثار در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان ارسال شده است که در صورت تایید به وزارتخانه ارسال می‌شود.

سلمانیان تصریح کرد: گیاهان کوهی و دارویی خاصی در پخت نان‌های محلی و خانگی سمیرم استفاده می‌شود که طعم و بوی مطبوعی به آن می‌دهد.

او بر ضرورت آموزش و انتقال این نوع پخت به نسل امروز اشاره کرد و گفت: فروش نان سنتی به عنوان سوغات سفر به مسافران و گردشگران می‌تواند به رونق کسب و کار بخشی از اهالی منطقه کمک کند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمیرم به پخت نان یوخه یا تیری در سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت: چند سالی این پخت این نوع نان محلی و نازک در شهرستان رونق گرفته و جنبه اقتصادی و درآمدی برای چندین خانواره به خود گرفته است.
انتهای پیام/ی