کشاورزی در اصفهان به سوی مکانیزه شدن پیش می‌رود

اصغر‌ رستمی ‌معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، گفت: در کشاورزی سه مرحله کاشت، داشت و برداشت مورد توجه است. کاشت به زمانی گفته می‌شود که کشاورز زمین را آماده بذرپاشی می‌کند و بعد از آن آبیاری اولیه را انجام می‌دهد. داشت از زمان اولین آبیاری تا قبل از برداشت محصول است که در این مرحله باید زارع کشت را مدیریت کرده و با کوددهی به موقع محصول را به مرحله برداشت برساند. مرحله برداشت زمانی صورت می‌گیرد که محصول را درو می‌کنند. تمامی این مراحل در گذشته به صورت سنتی انجام می‌شد و کلیه ادوات و تجهیزات دستی بود.

او افزود: با پیشرفت علم و ملحق شدن وسایل مکانیزه به عرصه کشاورزی، زحمت کشاورزان کمتر شده البته مدیریت زراعت، انسانی است ولی کارهایی همچون کوددهی، سم‌پاشی و برداشت محصولات توسط ماشین‌آلات انجام می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان ادامه داد: حسن مکانیزه شدن کشاورزی کاهش مصرف نیروی انسانی، زمان و کاهش هزینه‌ها است که استقبال کشاورزان را به همراه داشته است.

رستمی در پایان اضافه کرد: مکانیزه کردن کشاورزی یک فرایند جدید نیست بلکه سالهاست که این مسئله با دقت بررسی می‌شود و در حال حاضر کشت گندم، جو، ارزن، سیب‌زمینی و پیاز کاملا به صورت مکانیزه انجام می‌شود.

انتهای‌پیام/ص