برداشت زعفران در نی ریز

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، علیرضا بصیری مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نی‌ریز با اشاره به اینکه متوسط برداشت زعفران در شرایط عادی ۶ کیلوگرم در هر هکتار بوده، بیان کرد: امسال کاهش بارندگی و گرمای هوا در تابستان باعث ضعیف شدن پیاز‌های زعفران شده که کاهش ۶۰ درصدی عملکرد را به‌دنبال داشته است.

او تصریح کرد: پیش بینی می‌شود در مجموع ۲۲۰ کیلوگرم زعفران با متوسط برداشت ۲ و نیم کیلوگرم در هکتار و ارزش اقتصادی حدود ۶۰ میلیارد ریال، از مزارع نی‌ریز برداشت شود که عمده آن در بخش پشتکوه (مشکان و دهچاه) این شهرستان واقع شده است.

بصیری ادامه داد: تولید اقتصادی زعفران از سال سوم کشت پیاز آن آغاز می‌شود و برای پنج تا هفت سال متوالی ادامه دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی‌ریز نبود صنایع بسته‌بندی را یکی از بزرگترین مشکلات زعفران‌کاران دانست.

او افزود: زعفران به دلیل طعم، بو و رنگ زرد خاصی که دارد در صنعت غذا، شیرینی پزی، داروسازی و دیگر صنایع کاربرد دارد.

بصیری در خصوص مرغوبیت زعفران نیز اضافه کرد: کُلاله مهم‌ترین قسمت گل زعفران است که از بخش‌های مختلف نگین، سَرگل، پوشال و دسته تشکیل شده  و مرغوبترین زعفران از نگین کلاله بدست می‌آید که سرخ‌ترین بخش آن است.

انتهای پیام/ت