یک گونه جدید پرنده در خراسان رضوی مشاهده شد

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مهدی اله پور سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: غواص گلو سیاه با نام علمی Black throated diver از خانواده غواص‌ها و راسته غواص شکلان در آذر ماه برای نخستین بار در زبرخان مشاهده شد.

وی گفت: غواص‌ها پرندگان آبزی بوده و در ایران بیشتر در آب‌های ساحلی و عمیق دریای خزر در فصل زمستان دیده شده است و بیشتر ازماهی‌ها تغذیه می‌کند و برای صید آن‌ها تا عمق سه الی شش متری در آب غواصی می‌کند و به طور متوسط در حدود ۴۵ ثانیه در زیر آب می‌ماند. همچنین به ندرت از قورباغه ها، بی مهره‌ها و مواد گیاهی استفاده می‌کند.

 


بیشتر بخوانید


اله پور گفت: در ایران تا کنون دو گونه غواص گلو سیاه و غواص گلو سرخ مشاهده شده است و در فهرست پرندگان حمایت شدۀ ایران قرار دارد و دارای ارزش حفاظتی است.

او گفت: با ثبت این گونه جدید رکورد گونه‌های ثبت شده در نیشابور به ۳۳ گونه و در استان خراسان رضوی به ۳۳۵ گونه افزایش یافت.

گفتنی است، پرنده مذکور توسط دوستدار محیط زیست آقای علیرضا باغشنی در محل زبرخان مشاهده و در حالی که قادر به پرواز نبود زنده گیری و جهت تیمار و نگهداری تحویل اداره حفاظت محیط زیست نیشابور شد، که طبق آخرین معاینات دکتر دامپزشک با مراقبت‌های ویژه رو به بهبودی می‌باشد.

انتهای پیام//ص. ب