اجرای طرح برچسب گذاری لاشه دام در استان همدان
اجرای طرح برچسب گذاری لاشه دام در استان همدان

با اجرای این طرح علاوه بر نظارت بر عرضه بهداشتی گوشت برای مصرف کنندگان از تخلف برخی واحد‌های صنفی هم پیشگیری می‌شود.

همچنین طرح برچسب گذاری تاریخ کشتار، تاریخ انقضا و نوع لاشه را مشخص می‌کند.

در کشتارگاه صنعتی دام همدان روزانه ۴۵۰ راس دام سبک و ۵۰ الی ۷۰ راس دام سنگین ذبح می‌شودکه ناظران دامپزشکی بعد از تایید سلامت دام قبل از کشتار در مرحله بعد لاشه دام را از نظر بیماری‌های عفونی و دامی بررسی می‌کنند تا برای برچسب گذاری آماده شوند.

بعد از مرحله برچسب گذاری لاشه‌ها ۲۴ ساعت در سرد خانه‌ها نگهداری می‌شوند تا از نظر بیماری‌های دیگر دامی مورد تایید شوند. مهر دامپزشکی در کنار برچسب گذاری نشان از تایید سلامت لاشه است.

در این فرایند لاشه‌های نر با برچسب آبی و لاشه‌های ماده با برچسب سفید مشخص می‌شوند. برچسب گذاری تفاوت قیمت‌ها را هم نشان می‌دهد بطوری که قیمت لاشه‌های با برچسب آبی نسبت به لاشه‌های با برچسب سفید گرانتر است.