«جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا، در اظهارات خود در جمع حامیان دموکرات گفت «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین، تمایلی به شنیدن اطلاعات آمریکا درباره حمله احتمالی روسیه به اوکراین نداشت.
به گزارش نیویورک پست، جو بایدن بدون اشاره به مداخلات آمریکا در روابط میان روسیه و اوکراین و برافروختن درگیری کنونی در کییف، گفت: «زلنسکی نمیخواست هشدارهای ما را بشنود، آمریکا اطلاعات آمادهسازی روسیه برای چنین حملهای را جمعآوری کرده بود.»
بایدن این اظهارات را در حالی مطرح میکرد که مدعی بود در حال آمادگی و تدارک کمکهای بیشتر برای اوکراین در ماه چهارم حمله روسیه به این کشور است.
او در بخشی از سخنانش گفت: «از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است. میدانم که بسیاری از مردم فکر میکردند که من شاید اغراق میکنم. اما ما اطلاعاتی در اختیار داشتیم که [ولادیمیر پوتین] میخواهد از مرز خارج شود.»
بایدن در سخنان خود تأکید کرد: «بدون هیچ شکی زلنسکی نخواست چنین چیزی را بشنود.»
این در حالی است که آمریکا پیش از آغاز حملات روسیه به اوکراین به کرات سعی در مداخله در روابط میان این دو کشور داشته و مسبب درگیریهای کنونی تحریکها و تحریمهایی است که واشنگتن در این راه اعمال کرده است.
به طور مثال، در تازهترین اقدام برخی سناتورهای دموکرات آمریکایی از مجموعهای از تحریمهای گسترده علیه مقامات ارشد دولتی و نظامی روسیه، مؤسسات بانکی کلیدی و نیز تحریمهایی علیه شخص ولادیمیر پوتین در صورت حمله نظامی به اوکراین رونمایی کردند.
همچنین به تازگی ولودیمیر زلنسکی با امضای فرمانی تحریمهایی را علیه مقامات بلند پایه روسیه از جمله «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه، اعمال کرد.
زلنسکی در حالی تحریمهایی علیه پوتین و کابینهاش اعمال کرده است که جنگ روسیه و اوکراین وارد چهارمین ماه خود شده است.
طبق این فرمان، تحریمها علیه ۳۵ نفر از جمله ولادیمیر پوتین «دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه، «میخائیل میشوستین» نخستوزیر روسیه، «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه، «نیکولای پاتروشف» دبیر شورای امنیت روسیه، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه، اعمال خواهد شد.