۶۰۰ نفر از اتباع افغانستانی مقیم ایران به فنلاند منتقل می شوند

کاری کاهیلوتو  در دومین روز سفر خود به خراسان رضوی ضمن بازدید از مهمانشهر اتباع افغانستانی در تربت جام با مسئولان اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خراسان رضوی دیدار و گفتگو کرد. او در این نشست گفت: به خراسان رضوی آمده ام تا وضعیت پناهجویان تازه وارد افغانستانی را که به ایران آمده اند بررسی کنم.

سفیر فنلاند گفت: ایران در میزبانی از پناهندگان افغانستانی اقدامات خوبی را در حال اجرا دارد و با توجه به اتفاقات اخیر در افغانستان تصمیم‌گرفته شد که کشور فنلاند میزبانی ۶٠٠ نفر از پناهجویان افغانستانی که درخواست پناهندگی داده‌اند را عهده دار شود.

کاهیلوتو گفت: این رقم در مقابل مسئولیت خطیر ایران در میزبانی ۴۳ ساله از میلیون‌ها پناهجوی افغانستانی زیاد نیست، ولی برای کشور فنلاند نوعی قدرشناسی از اقدامات ایران است.

 مدیر کل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خراسان رضوی هم در این نشست گفت: مهمانشهر تربت جام نماد هماهنگی و همکاری جمهوری اسلامی ایران با جامعه بین الملل است.

علی قاسمی گفت: این مهمانشهر در سال ۱۳۷۳ با هدف تسهیل در امر پناهندگان افغانستانی ساخته شده است.

مهمانشهر مهاجران خارجی تربت‌جام واقع در ۱۰ کیلومتری این شهرستان با پذیرش حدود پنج هزار نفر از پناهندگان افغانستانی آن‌ها را اسکان داده و به ایشان خدمات دهی می‌کند.

مساحت این مهمانشهر ۱۰۰ هکتار است که دارای امکاناتی از قبیل ساختمان اداری، کلینیک بهداشتی - درمانی، واحد‌های آموزشی، منازل مسکونی، بازارچه و کارگاه‌های خود اشتغالی است.