شهروند خبرنگار کردستان؛
مراحل تهیه ترخینه را با ما همراه شوید + فیلم

ترخینه غذایی آبکی است که از دوغ یا شیر تخمیر شده به دست می‌آید. ترخینه در استان‌های لرستان، کرمانشاه، کردستان، ایلام، مرکزی، همدان و آذربایجان غربی مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر اینکه در اقصی نقاط کشورمان از آن استفاده می شود بلکه در میان کرد‌های عراق، ترکیه و سوریه،  یونان، قبرس، آلبانی، بلغارستان و در میان مردم ارمنستان و در برخی مناطق عراق و مصر نیز رواج دارد.  

این غذا از خیس دادن بلغور گندم یا جو در دوغ ترش به مدت ۱۰ روز تهیه می‌شود. در روش دیگر بلغور را به مدت چند ساعت در دوغ می‌پزند. پس از این مدت قطعاتی از این مخلوط خمیر مانند را گلوله کرده و پس از افزودن گیاهان بومی مانند شلغم و پونه، آن را زیر نور آفتاب خشک می‌نمایند یا در تنور‌های مخصوص حرارت می‌دهند.

شهروند خبرنگار ما فیلمی ارسال کرده است که مشاهده می‌کنید.

منبع: باسط مفاخری - کردستان


بیشتر بخوانید:  

{$sepehr_media_16216874_400_300}
 برای اطلاع از اصول تصویربرداری خبری  اینجا  را کلیک کنید