اولین نمایشگاه پخت غذا با کینوا در بیضا

صدیقه مویدی گفت: این نمایشگاه یک روزه با همکاری شرکت لیزر برش و جهاد کشاورزی برگزار و بالغ بر ۲۰ نوع غذای کینوا شامل نان، حلوا، پیتزا، کباب، سالاد فصل، ماکارونی، سالاد الویه، برگر، کتلت، انواع دسر، آبدوغ خیار، کشمش پلو، املت، عدسی، پنیر و انواع سوپ به نمایش گذاشته شد.

او گفت: در این نمایشگاه آموزش کشت کینوا و مراحل ساپونین زدایی این دانه غذایی، به طور رایگان به علاقه مندان، اعضای صندوق‌های خرد اعتبارات زنان روستایی و بهره برداران متقاضی کشت این گیاه عرضه شد.

مویدی با بیان اینکه توسعه کشت و ایجاد صنایع تبدیلی و بسته بندی انواع فرآورده‌های غذایی این دانه خوراکی می‌تواند سهم بالایی در اشتغالزایی و ارزآوری کشور داشته باشد،  گفت: متوسط عملکرد کینوا در هر هکتار از مزرعه  یک هزار و ۵۰۰ کیلوگرم است.

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بیضا با اشاره به اینکه کشت کینوا در شهرستان بیضا از پارسال در سطح ۳ هزار مترمربع شروع شده و پیش بینی می‌شود امسال به بیش از ۱۵ هکتار برسد گفت: کینوا گیاهی کم آب بر، نسبت به شوره زار‌ها مقاوم و دوره رشدی کوتاه حدود سه ماه دارد که سازمان خواروبار جهانی فائو پیش بینی می‌کند در آینده نه چندان دور در مناطق کم آب جایگزین برنج شود.