کشاورزان بقایای گیاهی شالیزار‌ها را آتش نزنند

مهقانی گفت: آتش زدن بقایای گیاهی در مزارع کشاورزی از جمله شالیزار‌ها باعث از بین رفتن مواد آلی خاک، آلودگی زیست محیطی، کاهش حاصلخیزی و نفوذپذیری خاک می‌شود.

او گفت:زمانی که دمای خاک بالای ۲۵ درجه برسد فعالیت میکروبی خاک کاهش یافته و ریشه گیاه تغذیه مناسب را در مزرعه نخواهد داشت.

او به کشاورزان توصیه کرد: کشاورزان آب شالیزار‌ها را خشک کنند و بعد از آن کار برداشت شالی را انجام دهند و برای آماده سازی بستر زمین برای کشت بعدی بقایای گیاهی اضافه را جمع آوری و از دستگاه مستقیم کار استفاده کنند.

امسال در بیش از ۶۹ هزار هکتار از مزارع گلستان شالی کشت شده است و این روز‌ها کشاورزان در حال برداشت این محصول هستند.