علوم پزشکی هشدار داد:
ابتلا به آنفلوانزا در همدان در حال افزایش است

ابتلا به آنفلوانزا در همدان در حال افزایش است

محمدمهدی مجذوبی,رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: ابتدا بر این باور بودیم که با موج جدید شیوع ویروس کرونا مواجه ایم، اما بررسی‌های اولیه نشان داد با همه گیری آنفلوآنزا مواجه هستیم.

او گفت: سیر همه گیری آنفلوآنزا اینگونه است که اول کودکان را درگیر سپس افراد بالغ را مبتلا کرده و در گام نخست میزان مراجعان سرپایی سپس بستری‌ها افزایش می‌یابد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: یکماه پیش میزان مراجعه سرپایی به اورژانس‌ها بیمارستان‌ها با علائم مشکوک تنفسی ۴۷۴ نفر در طول ۲۴ ساعت بود که با حدود ۲.۵ برابر افزایش به یک هزار و ۲۷۰ نفر رسیده است.

مجذوبی گفت: نحوه پیشگیری از ابتلا و شیوع آنفلوآنزا و کرونا یکسان است و باید مواردی نظیر شستشوی مرتب دست ها، استفاده از ماسک به خصوص در فضای بسته، حضور نیافتن در اماکن‌های شلوغ و تزریق واکسن جدی گرفته شود.

او گفت: کسانی که علایم تنفسی مشکوک به کرونا دارند باید پس از گذشت ۲ هفته از بروز بیماری و بهبودی کامل نسبت به تزریق واکسن آنفلوآنزا اقدام کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: تزریق واکسن آنفلوآنزا به همه گروه جمعیتی توصیه نمی‌شود و اولویت تزریق این واکسن با کارکنان بیمارستان و اورژانس سپس افراد دارای بیماری‌های خاص، نقص سیستم ایمنی، مبتلایان به اچ آی وی ایدز، بیماران پیوندی، افراد چاق و افراد بالای ۶۵ سال است.

مجذوبی گفت: تزریق واکسن آنفلوآنزا برای بانوان باردار در هر ماه از بارداری نه تنها عوارضی ندارد بلکه بر ضرورت تزریق این واکسن تاکید شده است.

او گفت: این ویروس آنفلوآنزا بیشتر از نوع H ۳ N ۲ و به صورت محدود H ۱ N ۱ است و احتمال می‌رود تا یکماه آینده به سیر افزایشی و پیک آنفلوآنزا، سپس پایداری ویروس و در نهایت روند نزولی برسیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: ۱۶ کودک اواخر شهریور امسال به علت ابتلا به آنفلوآنزا در بیمارستان بستری بودند که هم این با رشدی چشمگیری به ۵۴ نفر رسیده است.