امینی رعیا:
تدوین طرح توسعه اقتصاد دریامحور در دست اقدام است

محمد امینی رعیا در نشست هم‌اندیشی مدیران بندری خوزستان در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) گفت: باید به شکلی کارشناسی و کاربردی به ظرفیت‌های خوزستان به ویژه در بحث بنادر و دریا توجه کرد، زیرا سواحل و بنادر خوزستان نقش سرنوشت‌سازی در رشد اقتصاد دریامحور کشور دارند.

مشاور معاون اول رئیس جمهور می‌گوید: در این راستا معاون اول رئیس جمهور شورای توسعه سواحل مکران را تشکیل داده و متولی آن را نیز مشخص کرده است. همچنین در راستای تعیین متولی دیگر مناطق ساحلی کشور با هدف نهایی شدن طرح کلان اقتصاد دریامحور، باید ظرفیت‌ها و نیاز‌های موجود در استان‌های هرمزگان، بوشهر و خوزستان شناسایی و مورد بررسی قرار گیرند.

آقای امینی رعیا گفت: در راستای اجرایی شدن چشم‌انداز موردنظر در خصوص توسعه اقتصاد دریامحور باید پروژه‌های کاربردی و زیرساختی اولویت‌دار متعددی در استان‌های ساحلی از جمله خوزستان اجرایی شود.

او با بیان اینکه دولت در بحث منابع مالی با محدودیت‌هایی مواجه است، ادامه داد: بدون تکیه به منابع دولتی، ظرفیت‌های قانونی متعددی برای اجرا و بهره‌برداری از این پروژه‌ها وجود دارد که باید از این ظرفیت‌ها به بهترین شکل برای توسعه اقتصاد دریامحور بدون تکیه به منابع مالی دولت استفاده کرد.

مشاور معاون اول رئیس جمهور در خصوص زمان اجرای این پروژه گفت: محدوده زمانی اجرای این پروژه‌ها ۲ تا ۳ سال است. در این زمینه از ظرفیت تسهیل‌گری و رفع موانع احتمالی در پیشرفت پروژه‌های اولویت‌دار در حوزه تحقق اقتصاد دریامحور استفاده خواهیم کرد.

امینی رعیا با اشاره به اهمیت تحقق اقتصاد دریامحور در دولت سیزدهم گفت: توسعه تجارت خارجی کشور با ایجاد زنجیره‌ای از پروژه‌های زیرساختی اولویت‌دار که دربرگیرنده سواحل شرق تا غرب کشور خواهند بود به تحقق اقتصاد دریامحور منجر می‌شود.