توپ عظیم‌الجثه صدام و دانشمندی که به خاطرش کشته شد+ عکس

جرالد بول دانشمند جاه‌طلبی بود که می‌خواست توپی با توانایی پرتاب ماهواره به فضا بسازد. هدف بول و همکارانش در این پروژه استفاده از سلاح‌های تغییریافته ارتش برای شلیک کاوشگر‌های هواشناسی به مدار‌های پایین بود.

آغاز جنگ ویتنام سنگ بزرگی سر راه پژوهش‌های بول که با بودجه دولتی تامین می‌شد، گذاشت و هنگامی که بودجه تحقیقاتش در آمریکا قطع شد، دنبال تامین هزینه‌های پژوهش خود رفت. مسیری که او را به عراق و صدام حسین رساند.

او در دهه ۸۰ پیشنهاد ساخت ابَر توپ خود را به عراقی‌ها پیشنهاد کرد و با موافقت آن‌ها بودجه‌ای ۲۵ میلیون دلاری برای آن دریافت کرد. پروژه ساخت ابَر توپ بابیلون نام گرفت که شامل ساخت سه توپ با کالیبر‌های عجیب و غریب بود. دو توپ بزرگ ۱۰۰۰ میلی‌متری و یک توپ کوچک‌تر با کالیبر ۳۵۰ میلی‌متری.

توپ عظیم‌الجثه صدام

البته بول هیچگاه نتوانست پروژه بلندپروازانه خود را به سرانجام برساند چرا که سال بعد در ۲۲ مارس ۱۹۹۰، هنگام ورود به آپارتمان خود در بروکسل، با سه گلوله از پشت و دو بار از ناحیه سر مورد اصابت گلوله قرار گرفت.

منبع: خبرآنلاین