رایزنی برای تعیین قیمت گل محمدی در فارس

حمید دبیری با بیان اینکه سطح گلستان‌های فارس ۸۵۰۰ هکتار با برآورد تولید ۱۳ هزار تن غنچه و گلبرگ است، گفت: محدود کردن عرضه گل محمدی به صورت‌تر یکی از راهکار پیشنهادی برای بهبود قیمت آن در بازار است.

او گفت: با محدودیت عرضه گل محمدی تر، غنچه و گلبرگ‌های برداشت شده پس از خشکاندن امکان ماندگاری بیشتر داشته و به صورت تدریجی وارد بازار برای مصارف مختلف خواهد شد. 

این مقام مسئول با اشاره به اینکه سالانه حدود ۱۵ میلیون لیتر گلاب و ۲۵۰ لیتر اسانس گل محمدی در استان فارس توسط صنایع مرتبط تولید می‌شود، گفت: نشست با واحد‌های فرآوری فعال در این استان و الزام به خرید منصفانه محصول و خرید حمایتی در دستور کار قرار دارد.

دبیری با بیان اینکه صندوق حمایت از توسعه محصولات بخش کشاورزی و سازمان تعاونی روستایی در فارس در حوزه خرید غنچه و گلبرگ گل محمدی باید اقدام کنند، گفت: تولید گلاب، عرقیات گیاهی و پرورش گل محمدی یک صنعت مهم است، این محصولات از نظر اقتصادی، فرهنگی و گردشگری بسیار اهمیت دارد.

او گفت: شهرستان‌های داراب، فیروزآباد، اقلید، نی‌ریز، بوانات، استهبان، شیراز و خرمبید از عمده نقاط تولید کننده گل محمدی در استان فارس است.

معاون جهادکشاورزی فارس گفت: تشکیل ستاد شهرستانی با حضور فرمانداران در فیروزآباد و داراب که از قطب‌های تولید گل محمدی هستند، نقش حمایتی موثری از گلکاران دارد.