برگزاری جشنواره عرق گیری طارونه در روستای باقرآباد بافق

لیلی رنجبر رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بافق گفت: طارونه به گویش بافقی، گشن خرما گفته می‌شود که در این جشنواره برای اولین بار، از گشن درخت خرمای نر یک محصول با خواص بسیار تولید شد.

او بیان کرد: این جشنواره با هدف توسعه ظرفیت‌های گردشگری شهرستان به ویژه این روستا و رونق اشتغال برای نخل داران برگزار شده است. 

رنجبر فعال بخش خصوصی گردشگری گفت: عرق گیری گشن خرما حدود سه تا چهار ساعت طول می‌کشد و از هر ۲۰ گشن خرما، حدود نیم لیتر عرق به دست می‌آید.

عسکریان رئیس جهاد کشاورزی بافق نیز گفت: بیش‌از هزار و ۶۰۰ هکتار، سطح زیر کشت نخیلات شهرستان است و نخل درختی است که از تمام اجزای آن برای فرآوری و تولید محصولات متفاوت از جمله صنایع دستی حصیری، شیرینی‌جات خرمایی، قهوه خرما و... می‌توان بهره برد. 

او افزود: در این جشنواره نیز برای اولین بار از غلاف درخت خرمای نر، عرق گیری می‌کنند که می‌توان به عنوان یک شغل خانگی از آن، حمایت کرد.