معدوم سازی بیش از ۱۷۰ تُن گوشت غیر بهداشتی در خوزستان

 ناصر عسگری فرد مدیرکل دامپزشکی خوزستان  امروز در حاشیه همایش غذای حلال با محوریت ضبح و صید شرعی گفت: نظارت شرعی و بهداشتی ۲ بال مواد غذایی حلال بوده و تفکیک پذیر نیستند.

او با بیان اینکه صنعت غذای حلال در دنیا وجود دارد، افزود: غذای حلال به اندازه غذای بهداشتی، دارای اهمیت است و این موضوع در کشتار دام و طیور استان مورد توجه قرار گرفته است.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان با بیان اینکه نظارت شرعی ذیل نظارت بهداشتی و برعکس است، گفت: بر همین اساس، نظارت شرعی و بهداشتی از هم جدا نیستند.

آقای عسگری فرد ادامه داد: در سطح استان ۲۳ کشتارگاه سنتی و صنعتی و ۸ کشتارگاه طیور وجود دارد و برخی کشتارگاه‌های طیور دیگر نیز در حال احداث هستند.

او می‌گوید: در سال ۱۴۰۱ حدود ۶۲۰ هزار رأس دام سبک و ۷۴ هزار دام سنگین تحت نظارت ناظران شرعی و بهداشتی، کشتار شد.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان گفت:  پارسال ۸ هزار و ۱۲۰ تن گوشت دام سبک و ۱۲ هزار و ۱۵۰ تن گوشت دام سنگین وارد بازار استان شد.

آقای عسگری از معدوم سازی گوشت، امعاء و احشاء غیر بهداشتی خبرداد و گفت: همچنین در سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۷۰ تن گوشت، امعاء و احشاء غیربهداشتی در کشتارگاه‌ها ضبط و سپس معدوم شد.

او  با بیان اینکه همچنین ۳۳۰ تن گوشت مرغ غیربهداشتی و غیر شرعی در کشتارگاه‌های طیور استان ضبط و معدوم شد، افزود: پارسال ۳۹ میلیون قطعه مرغ کشتار و ۶۸ هزار تن گوشت مرغ بهداشتی و شرعی روانه بازار شد.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان با اشاره به اینکه ۴۰ نفر روحانی در کشتارگاه‌های استان به صورت ثابت مستقر فعالیت دارند ادامه داد و گفت: در مناسبت هایی، چون عید قربان و ایام تاسوعا و عاشورا، ۲۰ روحانی دیگر نیز اضافه می‌شوند.

آقای عسگری فرد با اشاره به ۱۷۰ مورد بازدید توسط دفتر نمایندگی، ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی خوزستان، ادامه داد: سه دوره آموزشی برای ناظرین شرعی استان و ۲ دوره نیز برای ناظرین شرعی اعزامی به خارج از کشور برگزار شد؛ ۱۰ ناظر شرعی به خارج از کشور اعزام شدند.