صادرات ۴۰ درصد از تولیدات فرش خراسان شمالی به اروپا

 حسین حاجی بگلو به رشد بی سابقه حمایت از تولیدکنندگان فرش در دولت سیزدهم اشاره کرد که حمایت‌های ویژه‌ای در خصوص تسهیلات کارگروه مشاغل خانگی استان و کارگروه فرش در استان صورت گرفته است.

وی خراسان شمالی را مهد تولید فرش دورو ابریشم دویدوخ دانست و افزود: از ۸۰۰ نفری در شهرستان رازو جرگلان فرش‌های یک رو و دورو ابریشم می‌بافند، ۵۰۰ نفر از این تعداد در روستای دویدوخ به تولید این فرش منحصر به فرد و خاص مشغول هستند.

حاجی بگلو تولید ماهانه فرش در استان را ۵ هزار متر مربع اعلام کرد و گفت: امسال با افزایش حمایت‌ها از تولید فرش، ۴۴ میلیارد تومان اعتبار به این بخش تخصیص یافت.

به گفته وی، سال ۱۴۰۱ میزان تسهیلات پرداختی ۱۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بود.

مدیر کل سازمان صمت استان با بیان اینکه ۱۰ کارگاه متمرکز تولید فرش در استان وجود دارد اضافه کرد:یک بخش شامل بافندگان مستقل است که با دارا بودن دار قالی به صورت شخصی اقدام به تولید فرش می‌کنند، بخش دیگر تولید کنندگانی هستند که شامل یک پشتیبان و چند تولید کننده است.
در خراسان شمالی ۲۶ هزار و ۵۰۰ بافنده فعالیت دارند که سالانه حدود ۶۰ هزار متر مربع تولید می‌کنند.