افسردگی فصلی چه تاثیری در افراد دارد؟

 با شروع پاییز و فصل زمستان شاهد این هستیم که برخی از افراد دچار افسردگی فصلی می‌شوند. افسردگی فصلی نوعی از افسردگی هست که فرد هر ساله در یک دوره خاص درگیر آن می‌شود؛ که معمولا در پاییز و زمستان اتفاق می‌افتدو به ندرت نیز در فصل تابستان دیده می‌شود. این نوع از افسردگی معمولا در بین بزرگسالان ۱۸تا ۳۰ سال مخصوصا در زنان بیشتر دیده می‌شود. برای افتراق و تشخیص این اختلال باید فرد حداقل در ۲ سال متوالی، در یک فصل خاص به آن مبتلا شود. 

خانم کاظمیان طراحان روانشناس گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: افسردگی یک نوع حالت خلقی است که خودش را با بی‌انگیزگی، عدم تمایل به انجام فعالیت‌ها و بی‌علاقگی نشان می‌دهد و بر افکار، رفتارها، احساسات و عملکرد افراد تاثیر می‌گذارد. از علائم  به خلق پایین، عدم علاقه به فعالیت‌های روزمره، کاهش سطح انرژی، خواب زیاد، اضافه و یا کاهش وزن و اشتها، اضطراب، احساس بی ارزشی و ناامیدی، سنگین شدن دست و پا اشاره کرد.فردی که به افسردگی مبتلا می‌شود، 

دلایل ابتلا به افسردگی فصلی
وی گفت: یکی از دلایلی که می‌توان به آن اشاره کرد کاهش سروتونین است. نور خورشید باعث افزایش هورمون سروتونین (هورمون شادی) می‌شود که در فصل‌های سرد به علت کاهش طول روز و نبود نور مستقیم، میزان سروتونین در بدن کاهش می‌یابد.
ویتامین D باعث تولید سروتونین در بدن می‌شود و در فصل پاییز و زمستان به علت کمبود ویتامین D در بدن سطح سروتونین نیز کاهش می‌یابد.
ملاتونین (هورمون خواب) که در طول شب ترشح می‌شود، در فصول سرد با طولانی شدن تایم شب میزان آن در بدن افزایش می‌یابد و به دنبال آن خواب فرد نیز افزایش می‌یابد.

خانم کاظمیان طراحان گفت: نور درمانی از طریق دستگاه‌های خاص یکی از درمان‌های تاثیر گذار برای افسردگی فصلی است. مشاوره‌های روانشناسی بر اساس رویکرد شناختی رفتاری نیز یکی از درمان‌های موثر می‌باشد.

وی گفت: یکی از تکنیک‌هایی که برای درمان پیشنهاد می‌دهیم انجام فعالیت در فضای باز است برای مثال اگر عادت به مطالعه دارند سعی کنند آن را در وسط روز زیر نور آفتاب انجام دهند؛ و تا حد امکان فرد خود را در معرض نور آفتاب قرار دهد.