رشد ۳۵ درصدی جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی نسبت به سال قبل

رضا افلاطونی رئیس سازمان امور اراضی کشور در حاشیه مراسم گرامیداشت روز جهانی خاک گفت: امسال به منظور حفاظت از خاک و اراضی کشاورزی و جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز پایش هوشمند اراضی کشاورزی در دستور کار قرار گرفته  است.

افلاطونی درباره اهمیت حفاظت از خاک و اراضی کشاورزی گفت: اراضی کشاورزی نزدیک به ۱۱ درصد از اراضی کشور را تشکیل می‌دهد و از این میزان حدود ۵ میلیون هکتار یعنی کمتر از ۳ درصد از کل اراضی کشور و کمتر از ۳۰ درصد از ۱۸ میلیون هکتار اراضی کشاورزی، اراضی کشاورزی درجه یک و درجه دو است.

به گفته او،  بخش مهمی از محصولات و تولیدات غذایی از این اراضی درجه یک و دو تامین می‌شود.

افلاطونی ادامه داد: این سازمان با تمام قوا در راستای حفاظت از اراضی و خاک‌های کشاورزی به عنوان یکی از متولیان اراضی کشاورزی و مدیریت اراضی کشور تلاش می‌کند.

معاون وزیر جهاد با اشاره به عملکرد این سازمان در دولت سیزدهم گفت: از شهریور ۱۴۰۰ تا شهریور ۱۴۰۲ شناسایی و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی ۳۵ درصد در مقایسه با مدت مشابه رشد داشته است‌.

رئیس سازمان امور اراضی کشور افزود: طی این مدت ۱۵۴ هزار و ۷۳۸ هکتار تغییر کاربری اراضی کشاورزی شناسایی و از انجام آن جلوگیری کرده‌ایم.

او گفت: با رشد ۲۹ درصدی ۶۱ هزار و ۶۳ مورد ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی توسط این سازمان تخریب و قلع و قمع شده‌اند.