سید مهدی ناظمی قرهباغ، پژوهشگر سینما و مدرس دانشگاه صداوسیما ضمن مروری بر برنامههای ایام ماه مبارک رمضان و همچنین نوروز ۱۴۰۳ رسانه ملی اظهار کرد: ویژه برنامههای نوروزی سال ۱۴۰۳، چون با ایام ماه مبارک رمضان تقارن پیدا کرده از دو ویژگی خاص برخوردار شده و آن اینکه همزمان باید به هر دو موضوع میپرداخت. برخی برنامهها نمایشی و مناسبتی بودند که صرفاً برای ایام ماه رمضان ساخته شده بودند، برخی برنامهها هم مثل سریال «زیرخاکی» برای ایام نوروز تولید شده بودند.
وی افزود: از طرفی هم سریال مناسبتی «رستگاری» را از شبکه دو داریم که ویژه ایام ماه مبارک رمضان ساخته شده بود که از کیفیت مناسبی برخوردار است.
وی با بیان اینکه در مجموع معتقدم برنامههای نوروزی سال ۱۴۰۳ و برنامههای مناسبتی ایام ماه مبارک رمضان از لحاظ کیفی و کمی به مراتب بهتر از سال گذشته هستند عنوان کرد: شبکه دو سیما در ایام ماه مبارک رمضان برنامههای افطاری و سحری باکیفیتی پخش میکند، البته برنامههایی مثل «محفل» و «زندگی پس از زندگی» هم جز برنامههایی هستند که موفقیت خوبی داشتند. در میان برنامههای سحری رسانه ملی، شبکه دو سیما برنامه بهتری ارائه کرد و در واقع یک نوآوری و ابتکار در تولید برنامههای مناسبتی انجام داد و کیفیت برنامهها را افزایش داد که جای تقدیر دارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش در مورد بازگشت چهرهها به برنامههای تلویزیون گفت: معتقدم بازگشت چهرهها یک اقدام مثبت بود و نشان داد که صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران خانه هنرمندان و چهرههای هنری است.
وی برنامههای سرگرم کننده رسانه ملی را در ایام نوروز متنوع و متکثر ارزیابی کرد و گفت: البته به نظرم نباید همه برنامههای سرگرم کننده را با هم جمع کنیم و همه را با هم از آنتن پخش کنیم. بستم کنداکتور شبکهها با انبوهی از برندها، چون مردان آهنین، کودک شو و... و اینکه یک دفعه همه برنامههای شاخص و برند را روی آنتن ببریم در واقع باعث سوخت شدن این برنامهها خواهد شد. کمااینکه برخی از این برنامهها در میان دیگر برنامهها دیده نشدند.
این مدرس دانشگاه امام حسین (ع) همچنین افزود: سطح برنامههای نوروزی مختلف بود؛ برنامهای مثل مهمانی برنامه خوبی بود، برخی از برنامهها مثل شصتادیها سعی کردند که خوب ظاهر شوند. عمده برنامههای سرگرمکننده از شبکه سه پخش شد. محفل، برنامه درخشان شبکه سه ویژه ایام ماه مبارک رمضان بود که در کنار زندگی پس از زندگی شبکه چهار لحظات خوبی را برای مخاطبان رقم میزنند و جای قدردانی دارد.
این پژوهشگر حوزه فرهنگ نکتهای پیرامون برنامه زندگی پس از زندگی داشت و گفت: این برنامه میتواند با کیفیت بهتری هم تولید و روی ابعاد معنوی کار بیشتر متمرکز شود. زندگی پس از زندگی به یک امر متفاوت میپردازد و از یک اتفاق خاص حرف میزند. نباید اجازه دهیم که این برنامه آسیب ببیند یا در ادامه مسیر درگیر حواشی شود.
وی اضافه کرد: برنامه زندگی پس از زندگی قطعاً بهترین برنامه صداوسیما در ماه مبارک رمضان و در تاریخ رسانه ملی است و نیاز دارد که بیش از اینها برجسته شود؛ هرچند مخاطبانش آن را دنبال میکنند.