کشت علوفه در دیم‌زار‌های آذربایجان‌غربی افزایش سه برابری دارد

مهدیه فلاح مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: سطح زیر کشت محصولات علوفه‌ای از ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار در سال اول، به ۸ هزار و ۱۸۶ هکتار در سال زراعی جاری افزایش یافته و علوفه‌های دیم همراه با محصولات خلر، ماشک، اسپرس و سایر انواع حبوبات کشت شده است.

وی اضافه کرد: تغییر اقلیم، کاهش منابع آبی و خشکی زمین‌های زراعی را در پی داشته و تولید محصولات کشاورزی از جمله علوفه را تحت تاثیر قرار داده و در این راستا تولید لگوم‌های علوفه‌ای در اراضی دیم گامی موثر در تامین علوفه برای دام و طیور است.

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی در ادامه گفت: وجود زمین‌های آیش در استان گزینه مناسبی برای کشت لگوم‌های علوفه‌ای یکساله و استفاده از آب سبز و تولید علوفه قابل توجه در اوایل بهار است.

فلاح افزود: در صورتی که از هر هکتار حداقل سه تن علوفه خشک برداشت شود مقدار قابل توجهی علوفه با کیفیت در استان تولید می‌شود.

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی ادامه داد: علوفه‌های دیم از جمله محصولات کم هزینه، کم آب بر و پربازده محسوب می‌شود و در سال‌هایی که با چالش کم آبی رو به رو هستیم در مدیریت مصرف آب کشاورزی نقش بسزایی ایفا می‌کند و باعث بهبود تناوب زراعی می‌شود.

فلاح با اشاره به ضرورت ارتقای بهره‌وری و کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی، تصریح کرد: تلاش داریم تا با نتایج و یافته‌های مربوط به این نوع کشت ها، کشت گیاهان علوفه‌ای کم آب بر را جایگزین گیاهان پرآب بر کنیم.