سالمندان در مصرف گوشت قرمز احتیاط کنند

 دکتر تینا جعفری عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی و دکترای تخصصی علوم تغذیه چهارمحال و بختیاری گفت: رژیم غذایی، سبک زندگی و میزان تحرک و فعالیت بدنی بر سلامتی و شیوع بیماری‌های قلبی عروقی تاثیر بسیاری دارد.

وی افزود: بر اساس مطالعه انجام شده بر روی ۷ هزار و ۵۴ نفر از جمعیت کوهورت شهرکرد، به نظر می‌رسد بین میزان مصرف گوشت قرمز، سفید، گوشت مصرفی کل با تولید اسید‌های انباشته کلیوی و تولید خالص اسید درونزا، ارتباط معنی دار وجود دارد و میزان مصرف انواع گوشت می‌تواند نقش کلیدی بر تولید شاخص‌های بار اسیدی رژیم غذایی (PRAL و NEAP) ایفا کند.

مجری این طرح پژوهشی افزود: نتیجه تحقیقات علمی گویای آن است که مصرف گوشت قرمز در سنین بزرگسالی بهتر است کاهش یابد و گوشت سفید جایگزین آن شود.

دکتر جعفری اضافه کرد: این مطالعه نشان داد هرچه محیط دور کمر و شکم بزرگتر باشد، زمینه ابتلا به بیماری قلبی بیشتر است.

وی در پایان توصیه کرد: با کم کردن مصرف گوشت قرمز و افزایش فعالیت‌های بدنی در سنین بزرگسالی می‌توان خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش داد.

گفتنی است: هفتمین نشست خبری "ترجمان و تبادل دانش طرح‌های تحقیقاتی خاتمه یافته در سه ماهه اول سال ۱۴۰۳" باحضور دکتر عمرانی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، جمعی از مجریان طرح و اصحاب رسانه در دفتر معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه برگزار شد.