مشاور وزیر فرهنگ:
ساخت فیلم‌های بومی با محوریت مشکلات حمایت مالی می شود

 احمد مقیمی در نشست تبیین برنامه های قرارگاه عدالت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در مشهد برگزار شد افزود: فراخوان این طرح که در راستای برقراری عدالت فرهنگی در کل کشور بوده، منتشر شده است.

وی اظهار کرد: قرارگاه عدالت فرهنگی با هدف توزیع عادلانه امکانات و ظرفیت ها در حوزه فرهنگ و هنر با نگاه ویژه در دولت چهاردهم فعالیت کرده است و تاکنون در مسیر پیگیری اهداف این قرارگاه، ۶۰ سفر استانی و شهرستانی در کل کشور انجام شده است و در نهایت با آنچه از رصد شرایط فرهنگی و هنری استانها دریافت شد و بررسی های میدانی که صورت گرفت اجرای ۲۶ طرح استانی تا پایان سال ۱۴۰۲ در کشور برنامه ریزی شد.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در این پیمایش‌ها و در بررسی جزئیات مسایل روز فرهنگ و هنر در استانها، سه دغدغه مشترک وجود داشت نخست موضوع مشکلات عمرانی و مجتمع های نیمه ساخت و ناتمام در شهرستان‌ها، دوم کمبود نیروی انسانی به ویژه در اداره‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان‌ها و سوم کمبود امکانات و تجهیزات راهبردی و اداری است.

مقیمی با اشاره به اجرای موفقیت آمیز طرح قرارگاه شهید آوینی در کشور در خصوص طرح های پیش بینی شده در قرارگاه عدالت فرهنگی گفت: طرح‌هایی مانند طرح قلم با هدف حمایت از نویسندگان قلم اولی و نویسندگان عضو صندوق هنر طراحی شده است و آنان می توانند با تایید اداره کل استان‌ها و اداره‍‌ های فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهرستانها در چاپ اثر کمک هزینه دریافت کنند.

وی درباره دیگر طرح‌های فرهنگی و هنری پیش بینی شده برای استانها اظهار کرد: در طرح هنرهای تجسمی، با برنامه ریزی‌ها و هماهنگی‌های به عمل آمده، مقرر شده است تا زمینه خریداری هزار اثر قاب محور از صاحبان اثر مهیا شود، طرح مفاخر نیز ویژه افرادی است که تا به حال هیچ‌گونه حمایتی دریافت نکرده اند و لازمه اجرای این طرح این است که مصوبه مربوط به آن در انجمن مفاخر و شورای فرهنگ عمومی گرفته شود، طرح‌های دیگری نیز مانند طرح ثامن، طرح خبرنگاری، طرح روستاهای قرآنی و چندین طرح دیگر در برنامه ریزی‌های قرارگاه عدالت فرهنگی پیش بینی شده است.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به حمایت اثرگذار صندوق اعتباری هنر از قرارگاه عدالت فرهنگی گفت: برقراری عدالت فرهنگی و هنری با اولویت دهی به سامان بخشی وضعیت موجود در مناطق محروم و اجرای طرح هایی که منافع این مناطق را در موضوع طرح های فرهنگی و هنری مرتفع می سازد از اولویت های این قرارگاه است.

مقیمی با تاکید بر موضوع ساماندهی بخش اقتصاد هنر افزود: با برنامه ریزی‌هایی که انجام شده مقرر است تا هر استان به طور میانگین ۱۰ نفر را که هم هنر شناس باشند و هم به مقوله اقتصاد هنر، اشراف داشته باشند به این قرارگاه معرفی کنند تا در دوره های آموزشی مربوطه شرکت کنند و در نهایت از میان ایشان افرادی برای راهنمایی هنرمندان استان در موضوع چگونگی ارائه محصول هنری و اتصال به بازار فروش انتخاب شوند.

وی انجام دور سوم سفرهای استانی را منوط به انجام طرح های یاد شده در استانها دانست.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این نشست با اظهار قدرشناسی از مدیرانی که رصد میدانی دارند و تصمیماتشان بر اساس لمس حقایق و دیدگاه هایشان برخاسته از رویت مسایل و مشکلات مناطق کمتر توسعه یافته کشور است گفت: محرومیت اقتصادی سوای از محرومیت فرهنگی است، چه بسا روستاهایی که داشته های فرهنگی و استعدادهای هنری قابل تأملی دارند و باید مورد توجه بیشتری قرار گیرند.

محمد حسین زاده افزود: بسیاری از بزرگان ادب و هنر این سرزمین برخاسته از همین جوامع کوچک هستند و طرح های مبتنی براقتصاد هنر می تواند در گسترش عدالت فرهنگی سهم به سزایی داشته باشد.